6 évnél régebbi cikk

Világbajnokok lettek a fehérvári táncosok
Fehérvár Médiacentrum fotójaVilágbajnokok lettek a fehérvári táncosok

Vannak az életben alapvetések, melyeket gyorsan megtanulunk, megtapasztalunk. Így lehet most ezzel az olasz főváros, Róma táncszerető közönsége is, akik Pauker Barbara, Bakonyi Benigna Lili és Tokodi Blanka jóvoltából már tudják: a fehérvári táncosok világbajnok szintet képviselnek.

Az idei esztendőben Róma adott otthont a táncosok világbajnokságának, a magyar versenyzők alaposan elvarázsolták Olaszország fővárosának szakértő közönséget. Az elismerő tapsviharok vérpezsdítő emléke mellett számtalan kupával és éremmel térhetett haza a magyar különítmény, a dobogós helyezésekből a fehérvári indulók is alaposan kivették részüket.

Bakonyi Benigna Lili a szeniorok egyéni akrobatikus kategóriájában a negyedik helyen végzett, míg ugyanebben a kategóriában Tokodi Blankával harmadikként zárta a duók versenyét. Látványtánc kategóriában aztán már senkit nem engedett maga elé, megnyerte a kategória világbajnoki címét.

Street Hip-Hop kategóriában sem maradt aranyérem nélkül városunk, a budapesti Keserű Péter Gábor partnereként a fehérvári Pauker Barbara nyakába akasztották az aranyérmet. A mindössze 14 esztendős Barbi már évek óta táncol, a Free Spirit Dance táncosaként számtalan versenyen és fellépésen bizonyította tehetségét. A római világbajnokság junior versenyére hosszas felkészülés után utaztak el partnerével.

- Sokat készültünk a vb-re, felváltva próbáltunk hol Budapesten, hol itt Székesfehérváron. Nagyon jó volt, hogy ketten is foglalkoztak velünk, itt Fehérváron a Free Spirit Dance oktatója, Tóth Barbara, a fővárosban pedig Pető Orsolya segítette a felkészülésünket. Amikor kiutaztunk a versenyre, nem voltak konkrét elképzeléseim a végső helyezésünkkel kapcsolatban, mert tudtam, nagyon sok különböző koreográfia lesz, melyeket nehéz összehasonlítani, nem lehet előre tudni, ott abban a pillanatban a komoly szaktekintélyekből álló zsűri melyiket látja majd legjobbnak. A legfontosabb az volt, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki magunkból, szerencsére ez sikerült is, mindkét napon szerintem életünk legjobbját hoztuk magunkból, egymásból és a koreográfiánkból. Érdekes volt, nem izgultam a tánc előtt. Egy kicsit erősebb szívdobogást éreztem, azt is csak akkor, amikor felmentünk a színpadra, onnantól viszont felszabadultan tudtuk bemutatni a táncunkat - mesélt élményeiről Barbi.

A világbajnoki cím (de jó is ilyet leírni egy fehérvári siker kapcsán!) azonban még nem jelentette a végállomást, a verseny gálaestjén ugyanis a kategóriáktól függetlenül megválasztották a vb legjobbjait. Nos, talán már kitalálták, a legjobb junior duónak a Pauker Barbara-Keserű Péter Gábor párost látta a zsűri!

- Nagyon profi volt a szervezés, a hangulat is óriási volt, így örök emlék marad ez a verseny. A kedvenc pillanatom egyértelműen vasárnap este jött el, amikor megtudtuk, hogy minden kategóriát egybevéve minket választottak a legjobb junior duónak. Ez óriási siker, hiszen nem csak a saját kategóriánk első helyét hoztuk el, de minden színpadra lépő párosból, kategóriától és stílustól függetlenül minket látott a legjobbnak a zsűri. Pedig nagyon komoly, művészi táncokat is láttunk, ennek fényében nagyon büszke vagyok, hogy első lettünk! Sokat jelentett, hogy az edzőm is elkísért és végig mellettünk volt, az ő jelenléte nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ilyen jól sikerült a vb.

Barbitól nem is kérdezhettem mást búcsúzóul, mint azt, hogy lesz-e még közös versenye, fellépése ennek a kétségkívül eredményes párosnak?

- Természetesen lesz, tervezzük a közös folytatást. Néhány hónap múlva indul a versenyszezon, ahol szólóban is indulunk, de a párosunkat sem szeretnénk feladni!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek