5 évnél régebbi cikk

Térképezzük fel a szervezetünk állapotát!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Horváth Reni
Térképezzük fel a szervezetünk állapotát!

Nem lehet elégszer felhívni a figyelmet a különböző szűrővizsgálatok fontosságára. Amellett azonban, hogy időről időre felkeressük a rendelőket és laborvizsgálatra járunk, alternatív módszerek segítségével megpróbálhatjuk még alaposabban feltérképezni egészségi állapotunkat.

Létezhetnek olyan eltérések az életfunkcióink, a belső szerveink működésében melyek a laborértékekben még nem látszanak, műszerrel ki nem mutathatók, sőt még nem okoznak panaszokat. Ilyenkor a természetes készítmények és gyógymódok képesek segíteni a szervezet kibillent egyensúlyának helyreállításában.

Bertalan Mária alternatív terapeutától megtudtuk: az ilyen jellegű vizsgálati módszereknek és lehetséges kezeléseknek is léteznek olyan típusai, melyek inkább a nyugati orvoslás kiegészítői, és olyanok is, amik a keleti gondolkodás alapján közelítik meg a problémát, például az akupresszúrás pontok által. Mi is kipróbáltuk azt a nyugati típusú mágneses rezonanciás készüléket, mely a test rezgései segítségével térképezi fel szervezetünk általános állapotát. Megmutatja, hogy melyik ásványi anyag, aminosav vagy nyomelem hiánya borítja fel szervezetünk egyensúlyát, mit érdemes pótolni. Illetve mi az, ami felhalmozódott szervezetünkben és ki kell vezetni, hogy ne legyenek komolyabb betegségeink. Gondolok itt a nehézfémek (amalgám, kadmium, higany, ólom) lerakódásokra, melyek komoly problémákat okozhatnak.

A vizsgálat lényege, hogy egy számítógéphez csatlakoztatott kis készülékre helyezzük a tenyerünket. Ez a végigfuttatja a megfelelő rezgéseket a testünkön, és ezek segítségével méri fel sejtjeink állapotát. Végül a számítógép képernyőjén a laborértékekhez hasonlóan, referenciatartományokkal összevetve értékeli ki az eredményt. Az egész testünk állapotát áttekinthetjük így, az immunrendszer, a különböző mirigyek, az emésztőszervrendszer, a keringés minden apró eltérését. Az eredmény segítségünkre lehet abban, hogy mit is vásároljunk a drogériában, gyógynövényboltban, patikában (kinek melyik szimpatikus), - legyen az vitaminkészítmény, gyógynövényes vagy más, természetes alapanyagú táplálék kiegészítő.

Ilyenkor tavasszal sokan törekszenek arra, hogy különféle tisztítókúrákkal megszabadítsák a szervezetüket a mérgektől. A máj méregtelenítésére jó lehet a máriatövis, articsóka tartalmú készítmények fogyasztása, a gyógynövényboltokban jókat tudnak ajánlani. De fontos, hogy tudjuk, hogy tényleg jót teszünk-e! Hiszen a szervezet raktárait fel is kell tölteni. És nem lehet elégszer hangsúlyozni: a legfontosabb a megelőzés, vagyis a helyes táplálkozás, ami sok párolt zöldségből, teljes kiőrlésű gabonából, jó minőségű zsírokból, hazai gyümölcsökből és nem utolsó sorban tiszta, cukor és szénsavmentes ivóvízből áll. Ne feledjük, először tisztítsuk ki szervezetünket, majd pedig töltsük fel energiaraktárainkat!”

Lépten-nyomon halljuk, hogy szedjünk nyomelemeket, ásványi anyagokat, vitaminokat, például magnéziumot, kalciumot, szelént. Bertalan Mária felhívta arra is a figyelmet: nem elég csak szépen sorban bekapkodni ezeket a pirulákat! Nem árt tudni például, hogy ezek közül melyek segítik elő vagy éppen gátolják egymás felszívódását. „A szelén beépülését a cink segíti, és ahhoz, hogy bármi is kellőképpen felszívódjon, megfelelő kalcium szintnek kell lennie. Utóbbi pedig elképzelhetetlen elegendő magnézium nélkül.” Hozzátette, a stressztől lemerült, alacsony energiaszintű szervezetnek rendszeres D vitamin bevitelre is szüksége van, mégpedig lehetőleg az orvos által előírt mennyiségben. A vitaminokat egyébként a legszerencsésebb a táplálkozás útján bevinni, de az nem feltétlenül elegendő. Hiszen például nem ehetünk meg mondjuk öt kiló céklát csak azért, hogy biztosítsuk a szervezet ásványianyag szükségleteit. Ha viszont bármilyen készítményt vásárolunk, ne csak az árát nézzük, vagy azt, hány darab van a dobozban, hanem azt is, hogy az adott pirula hány milligrammot tartalmaz a vitaminból.

További ajánlatok:
www.egeszsegstudio.co.hu/
www.mentahaz.hu/

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek