5 évnél régebbi cikk

Elhunyt Kozma Ágnes
Fehérvár Médiacentrum fotójaElhunyt Kozma Ágnes

Mély megrendüléssel értesült a Fehérvár Médiacentrum, hogy 2018. június 12-én elhunyt Kozma Ágnes Penna Regia díjas újságíró.

Kozma Ágnes több mint húsz évvel ezelőtt köszöntötte először a Vörösmarty Rádió hallgatóit, mint műsorvezető, hírszerkesztő. A marosvásárhelyi születésű újságíró élete úgy hozta, hogy Székesfehérvárra érkezését követően nem sokkal már a mikrofon mögött ülve adott tájékoztatást a város mindennapi életéről, kiemelten szem előtt tartva kedvenc területét, a kultúrát. Az évek során több ezer emberrel beszélgetett, a rádiózás mellett otthonosan mozgott a televíziózás műfajában is és írásait, interjúit az utolsó napokig olvashattuk a város honlapján. Hosszú évekig volt az Esti beszélgetések háziasszonya, emellett több évig oktatta a fehérvári fiatalokat az újságírás alapjaira. Nagyívű pályája során elnyerte a Penna Regia díjat, Fejér Megye Sajtódíját, a Fejér Megyei Príma Primissima különdíját és a Fejér Megye Gazdaságáért Sajtódíjat. Kozma Ágnes így vallott önmagáról:

„Munkámból kifolyólag, avagy hivatásomnak tudható be, hogy mindig, mindenhol és mindenkor kíváncsi vagyok. Kíváncsi az emberekre, szokásokra, gondolatokra, tájakra, kultúrákra, s ezáltal nyitott az újra. Kedvelem az őszinte embereket, szeretek mindent, ami szép, hasznos, épít, gyarapít - lehet ez egy kellemes beszélgetés, vagy egy jó könyv. Hiszem és vallom, hogy a humor, de akár egy kedves mosoly is sokat segíthet a nehéz percekben...”

Kozma Ágnest Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Vörösmarty Rádió saját halottjának tekinti.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek