Clear sky22 °C
2019. október 21. hétfő Orsolya
Menü

Madár is eljött a fehérvári boksztáborba

Madár is eljött a fehérvári boksztáborba
Erdei Zsolt nyitotta meg a fehérvári boksztábort (Fotó: Pápai Barna)

Az amatőr és profi világbajnok Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke is meglátogatta a Varkocs György Box Club nyári táborát.

Csillogó szemekkel és fülig érő mosollyal várták a fehérvári Varkocs György Box Club nyári gyerektáborának résztvevői kedd reggel érkező vendégüket. Nem csoda a nagy készülődés és várakozás, hiszen egy igazi példakép, a profiként és amatőrként is világbajnok, olimpiai bronzérmes Erdei Zsolt tette tiszteletét a több mint húsz ifjú ökölvívó palántánál.

- Mivel most kezdődött a nyár, így ez az első alkalom, hogy egy boxtáborba látogatok. Sok helyre hívnak én pedig  szívesen megyek, nemcsak táborokba, de élménybeszámolókra, látogatásokra is. Én ezt az egyik legfontosabb feladatomnak érzem, hogy a gyerekeket bevonzzam a sportág bűvkörébe, hiszen ezzel tudjuk növelni ennek a csodás sportnak a bázisát. Mikor az Arnold hívott, nem is volt kérdés, hogy jövök és meglátogatom a fehérvári gyerekeket, megnyitom a tábort.

Erdei Zsolt egy rövid élménybeszámoló és beszélgetés után a napindító edzésbe is beszállt, nagy örömöt okozva a sportággal még csak ismerkedő gyerekeknek. Adta is magát a kérdés, a jelenleg már a hazai szakszövetség elnökeként dolgozó Madár gyermekként milyen érzésekkel lépte át első alkalommal az edzőterem küszöbét?

Rengeteg közös kép készült a bokszlegendával (Fotó: Pápai Barna)
Rengeteg közös kép készült a bokszlegendával (Fotó: Pápai Barna)

- Bevallom, én féltem. Beléptem az edzőterembe és egy nagydarab edző, Józsi bácsi, illetve a kicsit alacsonyabb Misi bácsi fogadott. De azonnal megfogott a miliő, megcsapott az izzadság szaga, éreztem, ez egy kemény világ, de én most hazaérkeztem. Szerelem volt első látásra, de olyan szerelem, ami soha nem múlik el.

Az ökölvívást a fehérvári gyerekek is imádják, ezt Túrós Arnold, a Varkocs György Box Club vezetője is megerősíti, hiszen az ilyen tábor máris telt házzal zajlik az egyesületnél.

- Zsolt olyan elnök, aki ahol csak tud, segít. Eljön, ha hívjuk, segít a mindennapi és a nagyobb volumenű problémák, feladatok megoldásában, ez nagyon sokat jelent a hazai ökölvívásnak. Most is első szóra elfogadta a meghívásunkat, aminek nagyon örültek a gyerekek. Ez az első ilyen táborunk, mondhatjuk, ez a főpróba, de úgy látom, nagyon szeretik a gyerekek, úgyhogy jövőre biztosan fogunk több hasonlót is rendezni.

A hazai szövetség első embere beszállt a kicsik edzésébe is (Fotó: Pápai Barna)
A hazai szövetség első embere beszállt a kicsik edzésébe is (Fotó: Pápai Barna)

Mielőtt Erdei Zsolt elbúcsúzott a fehérvári lurkóktól, beszélt néhány szót szertett sportága jelenéről és reményei szerint újra fényes jövőjéről is.

- Az ökölvívás olimpiai sportág, így minket hajt az eredményesség kényszere. Olimpiai résztvevőket kell felmutatnunk, ami nem könnyű, mert Tokió már lassan itt van a nyakunkon, ráadásul kifejezetten fiatal csapatunk van. A jelenlegi amatőrválogatott-keretet nagyon sok tehetséges, de még nemzetközi téren rutintalan ökölvívó alkotja, így nem egyszerű feladat a kvalifikáció. Még nincs meg a kellő érettségi szint, de én nagyon reménykedem, hogy lesz bunyósunk a 2020-as játékokon, ezért a szövetség elnökeként mindent meg is teszek. Reményeim szerint Tokióban legalább 2-3 ökölvívónk ott lesz, ez lehet most a reális cél. Az eredmény most még nem fog számítani, az majd a 2024-es játékokon lesz elvárás, ott már fel kell tudnunk mutatni olimpiai érmet, érmeket. Sajnos kevés az ökölvívó, a rendszer sem tökéletes, ezekben előre kell lépnünk, ha ez megvan, akkor a 2024-es játékokon elérhetjük a céljainkat.

Így legyen, vághatjuk rá rögtön, hiszen a Papp Lacit, Kovács István vagy épp Erdei Zsoltot kinevelő magyar ökölvívásnak vissza kell szereznie vezető helyét a sportág élvonalában.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Ez van

A hét embere

 • Visszaadja alpolgármesteri megbizatását Brájer Éva
  Visszaadja alpolgármesteri megbizatását Brájer Éva
 • Nyoma veszett egy magyar turistának Erdélyben
  Nyoma veszett egy magyar turistának Erdélyben
 • Holnap kezdődnek a Rákóczi Szövetség programjai
  Holnap kezdődnek a Rákóczi Szövetség programjai
 • Elindult a gyűjtés: öltöztessük együtt fehérbe az adventi kórus fehérvári kisangyalait!
  Elindult a gyűjtés: öltöztessük együtt fehérbe az adventi kórus fehérvári kisangyalait!
 • Bordélyházat üzemeltető személyeket vettek őrizetbe Hegyeshalomban
  Bordélyházat üzemeltető személyeket vettek őrizetbe Hegyeshalomban
 • Nemzeti ünnep - módosított útvonalon közlekednek az autóbuszok
  Nemzeti ünnep - módosított útvonalon közlekednek az autóbuszok
 • VIII. Paál István Fesztivál - országos amatőr színjátszó találkozó városunkban
  VIII. Paál István Fesztivál - országos amatőr színjátszó találkozó városunkban
 • Orbán: a kormány minden polgármesterrel és képviselőtestülettel együttműködik, amely erre kész
  Orbán: a kormány minden polgármesterrel és képviselőtestülettel együttműködik, amely erre kész

Eseménynaptár

 • Jogerős a fehérvári választási eredmény - várhatóan pénteken lesz az alakuló ülés
  Jogerős a fehérvári választási eredmény - várhatóan pénteken lesz az alakuló ülés
 • Rio Star - Latin-Amerika legnagyobb óriáskerekét avatják fel Rio de Janeiróban
  Rio Star - Latin-Amerika legnagyobb óriáskerekét avatják fel Rio de Janeiróban
 • Meteorológiai szolgálat: Észak-Európában már téli idő van
  Meteorológiai szolgálat: Észak-Európában már téli idő van
 • HÍRADÓ 1-kor 2019. október 21.
  HÍRADÓ 1-kor 2019. október 21.