5 évnél régebbi cikk

Újra másodfokú hőségriasztás - Ezeken a helyeken osztanak vizet Fehérváron!
Fehérvár Médiacentrum fotója
blog.lifeleisure.net
Újra másodfokú hőségriasztás - Ezeken a helyeken osztanak vizet Fehérváron!

Ismét ráerősített a kánikula - remélhetőleg utoljára ezen a nyáron. Az óvintézkedéseket azonban ugyanolyan komolyan kell venni. Székesfehérváron több helyen is osztanak ivóvizet és klimatizált helyiségek is várják a felfrissülni vágyókat.

Kedden délben másodfokú hőségriasztás lépett életbe, és a jelenlegi információk szerint augusztus 23-án csütörtökön éjfélig marad érvényben. Székesfehérvár polgármestere közleményben is figyelmeztette a lakosságot arra, hogy az  Országos Tisztifőorvosi feladatokat ellátó Főosztályvezető másodfokú hőségriasztást adott ki.  Cser-Palkovics András hozzátette: Székesfehérváron vízosztással, ivókutak és klimatizált, illetve hűvös helyek megnyitásával segítik a polgárokat. Székesfehérvár polgármestere mindenkit arra kér, hogy figyeljünk egymásra, kiemelten a környezetünkben élő idős emberekre.

"A hőhullám élettani hatásai: a hő stresszt, napszúrást és hőgutát okoz. Kérem a lakosságot, különösen a betegeket, a 0-14 éves korú gyermekeket és az idősebb korosztályt, hogy kerüljék a szabadban tartózkodást és dolgozást, illetve tartózkodjanak minél többet árnyékban vagy hűvös/klimatizált helyiségben a további információig." - hangsúlyozta a polgármester.

A hőhullám hatásainak csökkentése érdekében az alábbi intézkedéseket  léptek életbe: egészségvédelmi ajánlások közzététele, villamos áramszolgáltatás és ivóvízellátás zavartalanságának biztosítása, közutak locsolása, közkutak működésének biztosítása Székesfehérvár területén.

Vízosztás keddtől péntekig 11.00 és 17.00 óra közötti időtartamban az alábbi helyeken:

- Városház tér

- Piac tér (McDonald’s melletti terület)

- Fő utca (Magyar Király Szálló előtti rész)


Reggel hét órától az esti órákig a tűzcsapokra ivásra alkalmas szerkezetek felszerelése:

- Béke tér, Vasútállomás (autóbusz-kijáratnál)

- Prohászka O. utca - Kaszap I. utca sarok

- Petőfi S. utca - Kossuth L. utca sarok

- Várkörút - Watthay utca sarok (Brunszvik óvodánál)

- Piac tér - Liszt F. utca sarok


A bárki által igénybe vehető klimatizált, illetőleg hűvös helyiségek:

- Alba Plaza (minden nap nyitvatartási időben)

- Autóbusz-pályaudvar váróterem

- Fehér Palota (minden nap nyitvatartási időben)

- Városháza Díszterme (minden nap hivatali munkaidőben)

"Felhívom a munkáltatókat, hogy a munkavállalók hőterhelésének csökkentése érdekében a szükséges intézkedéseket haladéktalanul tegyék meg. Kérem, hogy az elrendelt intézkedéseken túl az ajánlásokat feltétlenül tartsák be egészségük védelme érdekében!" - folytatódik dr. Cser-Palkovics András közleménye.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek