5 évnél régebbi cikk

Hívószámok nélkül sem lesz utcáig érő sor a Budai úti új postán
Fehérvár Médiacentrum fotója
Horváth Reni
Hívószámok nélkül sem lesz utcáig érő sor a Budai úti új postán

Egyelőre nem lesz hívószámos rendszer az augusztus 27-én új helyre költözött Budai úti postán. Ettől függetlenül az utcáig érő sor megszűnését várja a kétszer akkora alapterületű, jóval modernebb és kényelmesebb kialakítású hivataltól a cég szóvivője.

Évek óta húzódott a vízivárosi posta költözése, augusztus 27-én végre megtörtént. A Budai úti posta ezentúl nem a 82., hanem a 68/A szám alatt várja az ügyfeleket. A Intersparral szemközti panelház aljában található hivatal továbbra is egy önkormányzati bérleményben kap helyet, csak jóval nagyobb alapterületen. A Magyar Posta szóvivőjétől azt is megtudtuk, hogy ez egyben a legnagyobb újdonság is. 

– Kétszer akkora a hely, mint kétszáz méterrel arrébb volt – mondta Panulin Ildikó. – A szolgáltatások nem változnak, hiszen mindenhol ugyanazokat a szolgáltatásokat nyújtjuk. Az új hely kényelmesebb, modernebb. Régen az utcán állt a sor, mert olyan kicsi volt a hely. Bár ez sem egy palota, de legalább kényelmesen le lehet ülni a várakozási idő alatt.

Az új postán öt munkaállomást alakítottak ki, ezek közül az egyik a főpénztár. Az alkalmazottak száma nem változik, pontosan az a csapat folytatja itt a munkát, akik a múlt héten még egy háztömbbel arrébb szolgálták ki az ügyfeleket. 

– A helyet folyamatosan szépíteni és csinosítani fogjuk – folytatta a szóvivő. – Kihelyezzük a postai hirdetményeket, illetve némi dekoráció kerül még a falakra. Mindössze két nap alatt költöztek át ide a kollégák az előző helyől, ami szerintem egy lakás esetében is rövid időnek számít. 

Bármennyire is szeretnék, a naponta 500-600 embert kiszolgáló postán egyelőre nem lesz hívószámos rendszer. Ehhez a cég központi döntése kellene és az, hogy minden postahivatalban ilyen rendszer üzemeljen.

A hivatalos nevén Székesfehérvár 6 Posta továbbra is minden hétköznap reggel nyolc és este hat között várja az ügyfeleket. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek