5 évnél régebbi cikk

A fehérvári Tamáska Gabriella az X-Faktor új sztárja
Fehérvár Médiacentrum fotójaA fehérvári Tamáska Gabriella az X-Faktor új sztárja

A 2018-as X-Faktor válogatóján feltűnt egy fiatal lány, aki azonnal lenyűgözte a zsűrit egyedi, Amy Winehouse-ra hajazó énekhangjával. Ő Tamáska Gabriella, aki Székesfehérvárról jelentkezett a zenei tehetségkutatóba, és korábbi kudarcai ellenére sem adta fel álmát, hogy énekesnő legyen. Olyannyira nem, hogy Gabi már a második Élő show-ra készül. Az X-Faktorról, az éneklésről és felkészülésről kérdeztük.

A 20 éves Tamáska Gabriellával először az idei X-Faktor válogatóján találkozhattak a lelkes tv-nézők, amikor is Gabi Lukas Graham - 7 Years című számát adta elő. A Radics Gigiből, Puskás Petiből, ByeAlexből és Gáspás Laciból álló zsűri tagjai láthatóan nem tudtak betelni a produkcióval, és négy igen-szavazattal a Táborba juttatták a fiatal tehetséget.

A Táborban, mielőtt a versenyzők bemutathatták újabb dalaikat, az is kiderült, hogy a zsűritagok melyik kategória (Fiúk, Lányok, 25 év felettiek, Zenekarok) versenyzőit mentorálják tovább. Radics Gigi a 25 év felettiek, Puskás Peti a Fiúk, ByeAlex a Zenekarok, Gáspár Laci pedig a Lányok útját egyengette tovább. Utóbbi csapatba tartozott Tamáska Gabriella is, akinek a Táborban mindkét feladattal (Sam Smith - I'm Not The Only One, Amy Winehouse - You Know I'm No Good) sikerült meggyőznie a mentorokat, így rövid úton a Mentorházban találta magát.

Éneklés a széken maradásért:

Az X-Faktor Mentorházában mindegyik kategória hat - kivéve a Lányok, mert Gáspár Laci hét énekest juttatott tovább - versenyzővel képviseltette magát, onnan pedig már csak hárman-hárman mehettek tovább az Élő show-ba. A fehérvári Tamáska Gabi a Mentorházban sem okozott csalódást, ahol is Stevie Wonder - I Wish című nótáját adta elő. Gáspár Lacit és a többi mentort is egyértelműen meggyőzte, így Urbanovics Viviennel és Arany Tímeával egyetemben készülhettek a november 17-i Élő show-ra. 

Ha már Székesfehérvár és zenei tehetségkutató, akkor meg kell említenem, hogy a veszprémi Arany Tímea is városunk (Gorsium Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium) tanulója volt, és a 2017-es Fehérvár Hangjában egészen a döntőig énekelte magát

Gabinak a X-Faktor első Élő show-jával is sikerült megbirkóznia, Charlie - Jég dupla whiskyvel című klasszikusát dolgozta fel, és bár volt egy aprócska hiba a produkcióban, a mentorok szavazatai alapján végül simán leülhetett a biztos továbbjutást jelentő négy szék egyikére.

Hogy Tamáska Gabriellának milyen volt az Élő show-ig vezető út, hogyan élte meg a nehézségeket, illetve milyen volt a közös munka Gáspár Lacival, alábbi interjúnkból kiderül:

Milyen érzés bekerülni az X-Faktor élő show-jába?

Fantasztikus, de ijesztő is egyben, mert nagy a felelősség. Hétről hétre készülni, nem hibázni és rengeteget tanulni. A csapat nagyon jó, én legtöbbet Urbanovics Vivivel a Stolen Beattel és az USNK-val "hesszelgetek".

Már egy ideje tudod, hogy benne vagy a legjobb tizenegyben. Hogyan zajlott azóta a felkészülés?

Heti öt-hat énekórám van, sokat tanultam, és arra is kezdek rájönni hogy kell használnom az izmokat éneklés közben. Van angol óra is, ami nagyon vicces, mert hatalmas forma az angoltanár. Az énektanárom pedig a legjobb ember, akit valaha megismertem. A mentorommal Gáspár Lacival is sokat készülünk és beszélgetünk, eljön az óráimra és tanácsokkal lát el.

Mióta tanulsz énekelni?

Három hónapja, és nagyon sokat fejlődtem.

Miért jelentkeztél az X-Faktorba?

Egyrészt azért, mert még soha nem mutattam meg magam emberek előtt, és az eddigi visszajelzések rosszak voltak. Mégis kíváncsi voltam arra, hogy egy nagyobb közönség, hogyan reagál arra amit csinálok. Másrészt utánanéztem, hogy Magyarországon milyen lehetőségek vannak arra, hogy egy ember elkezdje a saját zenei karrierjét, és arra jutottam, hogy az X-Faktor és a YouTube az, ami itthon nagyon megy. Arra is kíváncsi voltam, hogyan működik ez az egész, milyen egy ilyen nagyszabású show felépítése.

Gondoltad, hogy idáig eljutsz?

Soha nem gondoltam volna! Még a válogatón is azt hittem, hogy ki fognak ejteni.

Milyen a te stílusod? Mik az erősségeid? Milyen dalokat szeretsz énekelni?

A stílusom külsőre egy hardcore metált hallgató lány, de amúgy a fúziós jazzt szeretem a legjobban. Énekelni jazzt, bluest és funkyt szeretek, és persze Amy Winehouse-t.

Szerinted miben kell még javulnod?

Színpadi kiállásban mindenképpen, hangilag is van még mit fejlődnöm, meg kell tanulnom használni a magas hangokat.

Milyen a közös munka a mentoroddal?

Jó, mert minden próbán, amikor ott van, Laci nagyon dicsér, elmondja, hogy mennyire kedvel, és ez nagyon sokat jelent. Nagy spanok lettünk, sokat beszélgetünk, és lelkileg is próbál felkészíteni az élő show-kra.

Mit vársz az X-Faktortól? Mi a célod?

Úgy érzem - ez sokszor szóba került a műsorban is - a cél az önbizalomhiány leküzdése. Ez a fiatalabb lányoknak és az önbizalomhiányos embereknek is üzenet: ha én megcsináltam, akkor nekik is sikerülni fog. Ezt szeretném közvetíteni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek