3 évnél régebbi cikk

Bejutott a fehérvári Zemlényi Eszterrel készült koncertfilm a londoni The Lovie Awards döntőjébe
Fehérvár Médiacentrum fotója
Valuska Gábor
Bejutott a fehérvári Zemlényi Eszterrel készült koncertfilm a londoni The Lovie Awards döntőjébe

Beválasztották a Szabó Stein Imre által rendezett és a fehérvári Zemlényi Eszter szólista részvételével készült Concerto Budapest koncertfilmjét a 10. The Lovie Awards döntőjébe. Október 29-ig voksolhattok, hogy a magyar film nyerje a közönségszavazást.

A Szabó Stein Imre által rendezett, Keller András, Gidon Kremer, Kremerata Batica zenei társulat és Concerto Budapest nagyzenekar főszereplésével készült mintegy két órás különleges koncertfilmet nagy megtiszteltetés érte. A világ harminc országából érkező ezer pályamű közül választotta be saját kategóriájának (események és élő közvetítések) döntőjébe a londoni székhelyű The Lovie Awards zsűrije.

Ennek a koncertfilmnek a szólistája a székesfehérvári Zemlényi Eszter.

A jelölés azért is rendkívüli, mert a Concerto Budapest koncertfilmje két hete nyerte el a rendkívül rangos Velencei TV Fesztivál Arany Oroszlán fődíját, amely a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál televíziós testvére. A film a Concerto Budapest és Kremerata Baltica rendkívüli együttműködésében létrehozott, 2019. december 4-én a Müpában rendezett koncertjéből készült.

A magyar művészek jó eséllyel bízhatnak a The Lovie Awards valamelyik dobogós díjának bezsebelésében, emellett a szervezet hagyományaihoz hűen közönségszavazást is indít, amelynek győztese a People's Lovie Awardsot nyeri majd el.

A Concerto Budapest koncertfilmjére ide kattintva tudtok szavazni!

(Forrás: fidelio.hu)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek