9 hónapnál régebbi cikk

Utcakoncertet ad Hobo a Vörösmarty Színház előtt
·Kultzene·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pécsi Nemzeti Színház
Utcakoncertet ad Hobo a Vörösmarty Színház előtt
·Kultzene·Utolsó frissítés: undefined

A program térítésmenetes, eső esetén a Színház kávézójában tartják meg. 

10. Színházi Olimpia program részeként Földes László Hobo, Hobo az utcán című koncertjére várja az érdeklődőket június 9-én 17:30-kor a Vörösmarty Színház elé.

Hobo a következő megindító sorokkal invitálja az embereket az eseményre: „Régen minden az utcán történt, ott lógtunk vagy húsz éven át, kiskölyökként, meg csavargóként.

1955 körül a Moszkva téren, majd - miután onnan elzavarták – a Déli pályaudvarnál, a Vérmezőn játszott egy vénember, Rexnek hívatta magát. (Akkor még nem, tudtuk, hogy ez a „Királyt” jelenti.) Büszkén énekelt és nem kalap, hanem egy I. világháborús katonasapka hevert a lába előtt. Fájdalom és szomorúság volt a szemében akkor is, amikor mosolygott. Nekem legjobban a „Snejder Fáni” tetszett, mert az utolsó strófánál mindig rám kacsintott.

Schneider Fáni csak azt mondta:
Nem kell néki piros szoknya,
Inkább kell néki gigerli,
Az őt jobban ingerli!

Nem tudtam, mit jelent a „gigerli”, és az ingerlésről akkor még fogalmam sem volt, de úgy gondoltam, valami nagyon izgalmas valaki lehet. Azon a nyáron sokszor láttam az öreg Rexet, aki egy idő után megszokta, hogy gyakran lát és volt, hogy odaszólt nekem: „Holnap a Batthyány téren leszek.” Őszre onnan is eltűnt és hiába kerestem, sehol sem leltem nyomát.

10 éves voltam és igazából ez volt az első koncertélményem.

Erre fogok emlékezni, ha most a Színházi Olimpia szereplőjeként kiállok Önök elé.”

A 70 perces Hobo az utcán című darabot Földes László Hobo írta és játssza el, gitáron közreműködik Kiss Zoltán, a színpadi változatot Vidnyánszky Attila rendezte.

A program térítésmenetes, eső esetén a Színház kávézójában tartják meg. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek