5 évnél régebbi cikk

A mindennapi higiénia is lehet luxus - Így segíthetsz januárban a rászoruló nőknek
A mindennapi higiénia is lehet luxus - Így segíthetsz januárban a rászoruló nőknek

Fehérnemű, fogkefe, szappan, sampon és dezodor - a mindennapi tisztálkodás alapvető kellékei. Legalábbis azoknak, akik megengedhetik maguknak. Sokaknak ugyanis sajnos még ezek a termékek is luxusnak számítanak. A Nem luxus táska kampány keretében most rajtuk segíthetsz te is, egy egyszerű csomag összeállításával.

Január 31-ig tart az a Nem luxus táska névre hallgató adománygyűjtés, melyet a bármilyen okból rászoruló és hajléktalan nők megsegítésére szerveznek. A szervezők azt kérik a segíteni vágyóktól, hogy válasszanak ki otthon egy használható állapotban lévő táskát, pakoljanak bele a mindennapi higiéniához szükséges termékeket, új, tiszta fehérneműt.

"Olyan nőknek szeretnénk adni ezeket a táskákat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek, illetve hajléktalanná váltak, de természetesen ebben a helyzetben is szeretnék megőrizni a méltóságukat és nőiségüket, amiben a táskáitok nagyon sokat tudnak segíteni. Ami számunkra természetes, nekik sokszor elérhetetlen. Amikor azon gondolkodunk, hogy melyik márkájú egészségügyi betétet vegyünk a drogériában, eszünkbe sem jut, hogy vajon, akinek nincs fürdőszobája, ő nem a márkák között válogat, hanem az élelmiszer és a higéniás termékek között. Az ilyenkor a nehézsége, hogy hogyan őrizheti meg a méltóságát az utcán, egy átmeneti szállón vagy egy olyan lakásban, ahol több generáció él együtt. Lehetőségeinkhez mérten szeretnénk személyesen átadni a csomagokat több száz nehéz helyzetben levő és otthoni erőszak áldozatává vált nőnek és fiatal lánynak a segítségetekkel. Célunk, hogy segítsünk megőrizni méltóságukat és mosolyt csalni az arcukra" - hangoztatták a gyűjtés szervezői.

Jöjjön a lényeg, hogy pontosan mit is pakoljunk az adomány-táskába (és az is fontos, hogy mit ne!).

Ami jöhet: sampon, hajbalzsam, fogkefe, fogkrém, szappan, egészségügyi betét. Kerülhet még a táskába tiszta bugyi (S-XL), tiszta zokni (37-46), papírzsebkendő, hajgumi, hajkefe, dezodor, ajakbalzsam, nedves törlőkendő, wc-papír, papucs, kedves személyes üzenet tőled.
 

A szervezők azt kérik, hogy a következőket viszont ne rakd a táskába: tampon, mosható betét illetve intim tölcsér, éles kés vagy borotva, bármilyen élelmiszer, ami 2019. június előtt lejárna, gyógyszer. A táskába kerülő dolgok pedig higiéniai okokból legyenek újak és bontatlanok.

 A kezdeményezés részleteit ebben a videóban láthatjátok:

A kampány lezárulta után, februárban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Miklós utcai Szociális Központjában a nehéz körülmények között levő nőknek adományozzák a csomagokat.

A csomagokat ide kell eljuttatni:
Személyes leadás helyszíne: Székesfehérváron a Cserta Optika Távirda utcai üzlete, Budapesten pedig az Agi Huszka Style - Paulay Ede utca 41.
Postázás címe: Kívül Belül Boldogság Webáruház - 1097 Budapest Tóth Kálmán u. 33/a 6.3.

Borítókép: kovacs.v.orsolya
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek