5 évnél régebbi cikk

Van időm olvasni! - Fehérvárra látogat kedden Szabados Ágnes, a könyvolvasást népszerűsítő blogger
Fehérvár Médiacentrum fotója
Szabados Ágnes blogja
Van időm olvasni! - Fehérvárra látogat kedden Szabados Ágnes, a könyvolvasást népszerűsítő blogger

Egy év alatt 12 könyvet elolvasni? Egyáltalán nem lehetetlen, pláne ha még segítség is van hozzá. Kedden Fehérvárra látogat, és a Vörösmarty Mihály Könyvtár olvasótermében Bialkó László Gergővel beszélget a Nincs időm olvasni! kihívás alapítója, Szabados Ágnes.

Egy átlagos magyar naponta 10 percet tölt könyvolvasással - derült ki az Eurostat tavalyi felméréséből. Ennél több időt csak az észtek (napi 13 perc), valamint a finnek és a lengyelek (napi 12-12 perc) fordítanak egy-egy könyvre az Európai Unió vizsgált 15 országából. De van, aki szerint még ez is kevés, és jóval több könyvet kellene a kezünkbe venni.

Szabados Ágnes két éve alapította meg a Nincs időm olvasni! kihívást. Az RTL Klub műsorvezetője blogot indított, amihez mára egy több mint 12 ezer tagot számláló Facebook-csoport is tartozik. A blogban havonta nem egy konkrét könyvet, hanem egy-egy témát javasol azoknak, akik olvasni szeretnének, vagyis így évente éppen egy tucat könyvet olvashatnak el az Ágival együtt olvasók. 2019 első témája egyébként olyan szabadon választott kötet, melyben a sport kulcsfontosságú szerepet kap.

Az év első kihívásáról ugyanúgy szó lesz január 15-én, kedden 17 órától a Vörösmarty Mihály Könyvtár olvasótermében, ahogy az elmúlt két évről is kérdezi majd a bloggert Bialkó László Gergő. A kétórásra tervezett beszélgetés címét Szabados Ágnes közelmúltban megjelent olvasónaplójától kölcsönözték: Van időm olvasni! 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek