5 évnél régebbi cikk

A Barátság moziban adományozhatunk mesekönyvet a rászoruló gyerekeknek
Fehérvár Médiacentrum fotója
dailymail.co.uk
A Barátság moziban adományozhatunk mesekönyvet a rászoruló gyerekeknek

A székesfehérvári Barátság mozi is csatlakozott egy rászoruló gyermekek javára szervezett mesekönyvgyűjtési akcióhoz. A könyvadományokat február 28-ig várják, minden nap reggel 8 és este 20 óra között.

Országos akciót indított a Máltai Szeretetszolgálat, és a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában Oscar-díjra jelölt Kafarnaum – A remény útja magyarországi forgalmazója, a Mozinet Kft. A jótékonysági kezdeményezésnek a Hozz egy mesekönyvet a moziba! címet adták, és a lényege, hogy az ország egyes mozijaiban heteken keresztül gyűjtik a mesekönyv-adományokat, melyeket a gyűjtés lezárultával rászoruló gyerekeknek adnak át. 

Neves művészek és közéleti személyiségek – Till Attila, Korpás Kriszta, Rutkai Bori, Jordán Adél, Borbély Alexandra, Müller Péter Sziámi, Karafiáth Orsolya és Szabó Simon – mondták el véleményüket a hazai mozikban február 7-től látható filmről egy rövid videóban. A kisfilmben elhangzottak adták az ötletet a mesekönyvgyűjtésre, amit a filmforgalmazó Mozinet a Máltai Szeretetszolgálat segítségével valósít meg az arra vállalkozó hazai mozikban. Íme az a bizonyos kisfilm: 

A libanoni Oscar-jelölt alkotás egyszerre megható és lenyűgöző mozi, amit látva azonnal felébred az emberben a tenni akarás. A film főhőse, a 12 éves libanoni Zain minden nehézség ellenére, a felnőtteket megszégyenítő módon vigyáz testvéreire, tiszta szívvel és hatalmas felelősségérzettel fordul gyerektársai felé, s küzd napról napra azért, hogy jó ember lehessen. Az alkotás, amit először a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál közönsége fogadott negyedórás ovációval, ma kerül a mozikba és ekkor veszi kezdetét a nagy mesekönyvgyűjtés a rászoruló gyermekek számára.

 Fehérváron a könyveket a Barátság mozi előterében elhelyezett dobozban gyűjtik, a gyűjtőpont vetítési időn kívül is megközelíthető: a mozi február 28-ig, hétfőtől szombatig 8–20 óra között várja az adományokat, amelyeket a gyűjtés végén a Máltai Szeretetszolgálat szállít el a helyszínről.


További információ:

Barátság mozi
Székesfehérvár, III. Béla király tér 1. (Művészetek Háza)
Telefon: +3622/202-340
E-mail: marketing@fehervariprogram.hu
Honlap:  www.baratsagmozi.hu
Facebook: www.facebook.com/baratsagmozi

 

(Forrás: ÖKK)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek