Fair8 °C
2021. február 28. vasárnap Elemér
Menü
Házhozszállítás

Lehűlés és az év eddigi legmelegebb napja jön a jövő héten

Lehűlés és az év eddigi legmelegebb napja jön a jövő héten
Virágba borult Fehérvár (Fotó: Horváth Reni)

Egy ország könyörgött érte, és végre megjött: jövő héten lesz egy kis csapadék, de alapvetően maradnak a húsz fok feletti nappali hőmérsékletek. A hét közepén lehűlés várható, de a hétvégén jó idő lesz.

Csapadékosabb, de továbbra is meleg idő várható a jövő héten - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-nek küldött jelentéséből. A hét közepén lehűlés várható, de nem romlik el jelentősen az idő. A hétfő lehet az év eddigi legmelegebb napja, ha valóban eléri a napi csúcs a 25 fokot. Napi bontás:

Hétfőre virradóra foltokban pára, illetve köd is képződhet. A nyugati határvidék mentén záporeső, esetleg zivatar előfordulhat. A hőmérséklet hajnalban 3 és 10 fok között alakul. Az Északi-középhegység völgyeiben, az Alföld homokhátságain ennél pár fokkal hidegebb lehet a reggel. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 25 fok között várható, az alacsonyabb értékek a záporok által érintett dunántúli tájakon lehetnek.

Kedden többórás napsütés mellett kiemelten a Dunántúlon erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható, a legkevesebb napsütés északkeleten lesz. Elszórtan alakulhat ki zápor, néhol zivatar. A középső országrészben a legkisebb a csapadék esélye, míg az Alpokalján jelentősebb mennyiség, de így is csak néhány milliméternyi eső eshet. Az északkeleti, északi szél főként az Észak-Alföldön erősödik meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között alakul.

Szerdán többféle várhatóak záporok, zivatarok. A leghidegebb órákban 6-12 fok lehet, napközben 14-21 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön is számítani lehet záporokra, zivatarokra. A minimumhőmérséklet 6 és 12, a maximumhőmérséklet 14-21 fok között valószínű.

Pénteken és szombaton szórványosan valószínű eső, zápor. Helyenként a szél is megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet mindkét nap 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között alakul.

Vasárnap elszórtan előfordulhat kisebb eső. Az északi szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

Az egész hétre várható időjárásról hosszabban egy videóban:

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Házhozszállítás

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár