5 évnél régebbi cikk

Húsvétkor ismét tojáskereső verseny lesz a Zichy ligetben, érdemes előzetesen regisztrálni!
Fehérvár Médiacentrum fotójaHúsvétkor ismét tojáskereső verseny lesz a Zichy ligetben, érdemes előzetesen regisztrálni!

Minden évben nagy érdeklődés kíséri a Zichy ligeti Húsvéti Tojáskereső Versenyt, ahol a színes zenés programok mellett több mint ötezer tojás is gazdára vár. A jelentkezés ingyenes, ám előzetes regisztrációhoz kötött. Tojáskeresésre fel!

Április 20-án, szombaton immár tizenkilencedik alkalommal szerveznek Húsvéti Tojáskereső Versenyt, amelynek a fehérvári Zichy liget ad otthont. Az esemény 15 órakor kezdődik, a közös zenélésen és táncon kívül pedig egy rövid üzenettel is készülnek a szervezők (a Keresztény Közösség Egyház és az Extrém Generáció), amelyben elmondják, mi a húsvét igazi üzenete és mondanivalója.

Ezután következhet a mindenki által várt tojáskereső játék, amely során több mint ötezer meglepetést kutathatnak fel a gyerkőcök. A versenyre a 2-12 éves lurkókat (és természetesen szüleiket is) várják, akik nem egyszerre indulnak felfedezőútra, ugyanis a versenyt öt különböző korosztályban rendezik.

A Húsvéti Tojáskereső Verseny szabályai

Regisztráció: a tojáskereső versenyre kötelező a regisztráció, amely egyben a tombolán való automatikus részvételt is jelenti. Jelentkezni online és a helyszínen is lehet. Az interneten regisztrálóknak annyival könnyebb lesz a helyzetük, hogy a Zichy ligetben nem kell újból megadniuk az adataikat, csak a nevüket kell bemondaniuk valamelyik regisztrációs asztalnál. Online regisztrálni (ide kattintva) legkésőbb április 19-én, pénteken 18 óráig lehet, utána már csak a helyszínen lesz lehetőség benevezni.

Játék indítása: a színpadi műsor után a szervezők ismertetik a játékszabályokat, majd miután engedélyt adnak, a gyerekek felsorakozhatnak öt korcsoport szerint a szalagoknál. Mindenkit megvárnak, nem kell sietni! A tojáskereső verseny kürthangra indul, de csak a jelzés után szabad a kincses-területekre belépni. Akik idő előtt iramodnak meg, azokat sajnos kizárják a versenyből.

Gyermekek kísérete: a tojáskereső-területekre szülők nem mehetnek be (kivéve 2-3 éves korosztálynál, ahol egy kísérő mehet a gyerkőccel). Ám ami még fontosabb: a szülőknek tilos tojásokat szedni (ez a 2-3 éves korcsoportra is vonatkozik)!

Cukorkák és tojások: a műanyag tojásokban cukorkák vannak. Az édesség a gyermekeké, a "kincses dobozkákat" viszont vissza kell adni a szervezőknek. Ha nem kapják vissza, akkor a következő évben nem tudják megszervezni a népszerű játékot.

Kincs: minden korosztály területén egy-egy tojásban kincs feliratú cédulát rejtenek el. Megtalálóját a verseny után a színpadra szólítják, és ajándékcsomaggal jutalmazzák.

Rossz idő esetén a tojáskereső versenyt másik időpontban bonyolítják le, a szervezők azt kérik, hogy az érdeklődők figyeljék a hivatalos Facebook-eseményt, ugyanis a programok változásáról első kézből ott kaphatnak tájékoztatást.

A Húsvéti Tojáskereső Verseny természetesen ingyenes lesz, ám a szervezők adománygyűjtést szerveznek, amely során bárki támogathatja a rendezvényt.

Ha minden megvan, akkor tojáskeresésre fel!

via GIPHY

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek