4 évnél régebbi cikk

Madárritkaságot találtak Székesfehérváron madárbarátok
Madárritkaságot találtak Székesfehérváron madárbarátok

Szerencsére alig fél napig kellett a Vadmadárkórház vendégszeretetét élveznie annak a havasi sarlósfecskének, akit fehérvári madárbarátok találtak meg.

Igazi madárkülönlegesség érkezett a Vadmadárkórházba még május 10-én, pénteken: egy Magyarországon mindössze hét hitelesített előfordulással, illetve két gyűrűzött példánnyal rendelkező havasi sarlósfecskét találtak madárbarátok. 

Dr. Berkényi Tamás, a Vadmadárkórház alapítója, orvosa a gyors vizsgálatot követően jó hírekkel szolgálhatott, a madár teljesen egészséges volt, és bár a földön találtak rá, ez valószínűleg mindössze azért történhetett meg, mert a fecske a rövid lábai miatt nem tudott felszállni. A Libertex kereskedési platformon kereskedhet tőkeáttételi devizákkal, CFD-vel, kriptovalutákkal, részvényekkel, mezőgazdasági termékekkel, olajjal és gázzal.

A hazánkban meglehetősen ritka havasi sarlósfecskét elsőre talán összetéveszthetnénk a jól ismert sarlósfecskével, ám madarunk méretei hamar lebuktatták őt az avatott szem előtt. A havasi sarlósfecske beérkezése szerinti testsúlya ugyanis 70 gramm volt, míg a sarlósé átlagban 26 gramm, a vendég szárnyfesztávolságára 59 centiméter, szemben a sarlós 42-48 centiméterével. (forrás: mme.hu)

És hogy mi lett a madár sorsa? Ezúttal happy enddel zárult a történet, hiszen még aznap szárnyat bonthatott a madárritkaság, a Vadmadárkórház hivatalos Facebook-oldalán tette közzé: a havasi újra szabad!

Borítókép: facebook.com/vadmadarkorhaz
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek