4 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: JamBoryVár, Az ország gerinctornája, Rózsaszín Pittbull és John Wick
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: JamBoryVár, Az ország gerinctornája, Rózsaszín Pittbull és John Wick

Míg a múlt héten azért imádkoztunk, hogy a hébe-hóba előbújó nap állandósítsa magát a hétvégi programcunamira, addig most azon izgulunk, hogy a vasárnap megérkezett hidegfront olyan gyorsan szálljon tovább, hogy szombaton ismételten a szabadan vezethessük le a felgyülemlett gőzt. Az előrejelzések szerint nyert ügyünk van, így ha bejönnek a számítások, akkor kilátogathattok a XX. JamBoryVár minifesztiválra, mozoghattok egyet Az ország gerinctornáján, netalántán bulizhattok a Rózsaszín Pittbull zabolátlan soraira.

Egészség: Az ország gerinctornája
Mikor?: Május 18. szombat 9:00
Hol?: MOL Aréna Sóstó

Fáj a nyakad? Esetleg ébredéskor majd beszakad a hátad? Tüsszentéskor pedig azt sem tudod, hol vagy annyira beszúr a derekad? Az ország gerinctornáján ezekre a tünetekre is megoldást találhatsz, ugyanis szombaton az Országos Sportegészségügyi Intézet (Sportkórház) sportegészségügyi szakmai támogatásával a legprofibb szakemberek gyűlnek össze, hogy tanácsaikkal megelőzzék vagy megoldják az emberek hétköznapjait megkeserítő fájdalmas problémákat. A helyszín a MOL Aréna Sóstó lesz, a műsorvezető a közkedvelt Gundel Takács Gábor, az előadásokon túl pedig lehetőségetek lesz gerincbarát tréningprogramokon is részt venni. Mozgalom a fájdalom ellen! További infókért katt ide.

Verseny: Közlekedik a család
Mikor?: Május 18. szombat 9:00
Hol?: Mátyás király körúton található Török udvar

Hát ez is eljött: a hangzatos nevű közelekdésbiztonsági vetélkedő, a Közlekedik a család Székesfehérváron is belecsap a lecsóba, és szombaton a Mátyás király körúti Török udvarban olyan feladatsorral várja az érdeklődőket, amelyeket csak a legpengébb sofőrök tudnak sikeresen teljesíteni. Jelentkezni még mindig van lehetőség: a hivatalos honlapon elektronikus úton, valamint a vetélkedő napján, a helyszínen személyesen is jelezhetitek részvételi szándékotokat.

A családok a tesztlap kitöltése után autós és kerékpáros ügyességi feladatokban, műszaki ismeretekben, elsősegélynyújtás terén és egyéb, a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos feladatok elvégzésével mérik össze felkészültségüket.

A családi vetélkedő országos döntője az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság szervezésében 2019. június 22-23-én lesz, a fődíjat, egy Škoda Fabia modellt pedig bármely család megnyerheti, amely ismeri, és megfelelően alkalmazni is tudja a mindennapok biztonságos közlekedéséhez szükséges szabályokat.

Fesztivál: XX. JamBoryVár
Mikor?: Május 18., szombat 15:00-
Hol?: Bory-vár

Szinte hihetetlen, hogy már a JamBoryVár is huszadik bulijára készül. A 20. Kortárs Művészeti Fesztivál záróakkordjaként funkcionáló őrület az egyik legnépszerűbb fehérvári mulatság, ugyanis azon túl, hogy számos színvonalas és népszerű együttest vonultat fel, a helyszín sem kutya: a város legkirályabb létesítményében, a Bory-várban bulizhatjátok át az éjszakát. Az est során kiállítás nyílik a húsz éves esemény fotóiból, emellett pedig Mörk, JamBory Slam és colorStar koncert is várja bulizni vágyókat. A teljes programot itt találjátok.

Koncert: Rózsaszín Pittbull
Mikor?: Május 18., szombat 19:00
Hol?: Nyolcas Műhely

Az igencsak figyelemfelkeltő nevű brigád, a Rózsaszín Pittbull 1995-ben indult hódító útjára, hogy aztán főként punk rock hangzású muzsikával és trágár dalszövegekkel operálva meghódítsa a botrányra szomjazó népeket. A nevükön és szövegeiken túl indulásuk története  sem mindennapi: a négy alapító (Kassai Gábor, Czene András, Murka Zsolt, Lelovics Roland) borzalmas koncertélmény után úgy gondolták, hogy ők is tudnak a hallottakhoz hasonló hitvány dallamokat kreálni. Gyorsan összeálltak, majd egy bulira való nótával a zsebükben olyan átütő sikert értek el, hogy egyáltalán nem volt kérdés a folytatás. Számos album (és formációváltozás) után sikerük még mindig töretlen, és ha a koncertre kerül a sor, akkor rajtuk kívül senki nem tudja jobban megmutatni, hogy ki az úr színpadon.

Mozi: Undipofik
Mikor?: Május 16-tól
Hol?: Cinema City Alba

Az Undipofikkal először a Pokémon - Pikachu, a detektív (kritikánkat itt találjátok) előtt találkoztam, amikor a közeljövőben bemutatandó alkotásokat vetítették le a közönségnek. Hát, a reakciókat látnotok kellett volna, ugyanis a többség olyan elkerekedett szemmel bámulta a furán mozgó, beszélő és éneklő figurákat, hogy öröm volt nézni. Nem, nem azért, mert annyira meghatották őket a látottak, sőt, épp ellenkezőleg: mégis mi a fene volt ez? Tudom, ez gyerekeknek szánt műsor, ám engem még nem tudtak olyan animációs mozi elé beültetni, amelyről sikítva menekültem volna el. Az Undipofik már a trailerrel elérte ezt.

Aztán amikor abbahagyták az idegesítő rikácsolást, már egy érdekesebb sztori kezdett kirajzolódni: Undifalva lakói teljes tökéletlenségben tengetik mindennapjaikat, míg az egyik lakó, Moxi (Kelly Clarkson) el nem határozza, hogy kilépve komfortzónájából felderíti az otthona határai mentén elterülő hegyek mögötti ismeretlen világot. Moxi gyorsan összerántja undi brigádját és útra kelnek, ám miután megérkeznek az addigi életük szöges ellentéteként funkcionáló Tökéletesség városába, olyan próbatételen találják magukat, amelyen a tökéletes arcok szeretete lesz a tét.

Mozi: John Wick: 3. felvonás - Parabellum
Mikor?: Május 16-tól
Hol?: Cinema City Alba

Amikor 2014-ben az első John Wick megszállta a hazai mozikat, akkor nem gondoltam volna, hogy csont nélkül megéri a harmadik etapot. Meglestem, és bár igencsak okos jeleneteket is felfedeztem benne, az volt az érzésem, hogy újabb agyatlan lövöldeként olyan gyorsan a föld alá temetik, mint amilyen gyorsan irtotta főhőse az ellent.

Nagy meglepetésemre 2017-ben érkezett is a következő rész, amely annyira erősen az asztalra csapott, hogy sokan mind a mai napig a John Wick második felvonásával példálóznak, ha a legütősebb akciófilmek kerülnek terítékre. És nem feltétlenül beszélnek zöldségeket, ugyanis a film minden egyes képkockája olyan varázslatos egyveleget alkot, amelyet nehéz leírni, ezt látni kell.

Ehhez érkezett a John Wick harmadik kalandja, amely még nagy elődjét is felülmúlhatja: John Wick (Keanu Reeves) a világ leghalálosabb bérgyilkosa nehéz helyzetben találja magát, ugyanis konkrétan a világ összes fejvadásza az életére akar törni. Hogy miért is? A nemzetközi bérgyilkos szervezet, a Felső Kör el akarja tenni láb alól, mivel megszegte a legfőbb szabályt: a bűnözőknek menedéket nyújtó Continentál szálloda területén gyilkolt. És ha ez még nem lenne elég, akkor tizennégy millió dolláros várdíj is ott virít John fején. Na, ebből lődd ki magad öreg harcos...

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek