4 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Királyi Napok, Budapest Bár, SPAR Grill Roadshow és Ismerős Arcok
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: Királyi Napok, Budapest Bár, SPAR Grill Roadshow és Ismerős Arcok

A nyár végéhez közeledve Székesfehérvár egyik, ha nem a legnagyobb rendezvénye is megmutatja magát, így augusztus 9-én kőkeményen elrajtol a Királyi Napok, amely az augusztus 20-i tűzijátékig egy percre sem hagy alább a lendülettel. A nyitány után szombaton már Budapest Bár koncerttel várják az érdeklődőket, ám ezen kívül is számos Fehérvári (vagy túli) esemény közül válogathattok: összeborulhattok az Ismerős Arcokon, ínycsiklandozó falatokat kóstolhattok a SPAR Grill Roadshow-n, vagy végignevethetitek az Angry Birds második felvonását.

Koncert: Ismerős Arcok, Dinamit, Varga Miklós és Balázs Fecó
Mikor?: Augusztus 10., 17:30
Hol?: Agárdi Popstrand

Ha valahol meghalljátok az Ismerős Arcokat, akkor száz százalékig biztos vagyok benne, hogy a Nélküled című nóta ugrik be nektek elsőként. Ugye, hogy ugye? Mit beugrik? Kívülről fújjátok, ugyanis a dal olyan sorokat tartalmaz, amely azonnal felébreszti bennetek a nemzeti hovatartozásotokat. És ez egyáltalán nem véletlen, ugyanis az 1999-ben alakult Ismerős Arcoknak a kezdeti rhythm and blues után erdélyi út hatására megváltozott a témaválasztásuk, és olyan nótákat írtak, amely nagyrészt a magyar emberek és a nemzet sorsával, a trianoni döntés igazságtalanságával foglalkozik. Ekkor született meg az említett Nélküled is, azóta pedig egy egész nemzet dúdolja számaikat.

Fesztivál: Királyi Napok
Mikor?: Augusztus 9-20., péntek-kedd
Hol?: Székesfehérvár

Augusztus 9-én kőkeményen belecsap a lecsóba Székesfehérvár egyik, ha nem a legnagyobb szabadtéri rendezvénysorozata, a Királyi Napok (forgalomkorlátozásokról itt találhattok infókat), amely során számos kulturális program mutatja meg, hogy miért is lett Fehérvár a királyok városa. 20:30-kor kezdődik az összművészeti fesztivál ünnepi nyitánya a Városháztéren, ahova a történelmi óriásbábok már IV. Bélával és Szent Margittal kiegészülve érkeznek meg, majd ha minden a helyére került, akkor zenével és tánccal koreografált dramatikus játékot láthatnak a kíváncsiskodók. Szombaton főként a Fehérvári Fúvós Fesztivál és a Budapest Bár zenekar (beharangozónkat itt olvashatjátok) koncertjétől lesz hangos a város, hogy aztán vasárnap hivatalosan is elrajtoljon a XXIV. Nemzetközi Néptáncfesztivál. A teljes hétvégi programért katt ide.

Koncert: Tom Lumen
Mikor?: Augusztus 9., péntek 18:00
Hol?: Agárd

Augusztus 10-én, szombaton Tom Lumen, magyar gitárművész koncerttel kápráztatja el az agárdiak. Ez mind szép és jó. De ki is az a Tom Lumen? Nem hibáztatlak titeket, ha még nem hallottatok róla, ám biográfiáját áttekintve és muzsikáját meghallgatva igencsak tehetséges zenésszel van dolgunk. Tom Lumen majdnem egy évtizedes bandákban való gitározás után 2011-ben szólókarrierbe kezdett, azóta pedig folyamatosan járja a világot, hogy mindenkinek megmutassa tehetségét: többek között fellépett már Amerikában, Kínában, Vietnámban és Mexikóban is, ezúttal pedig ismételten Magyarországon mutatja meg, hogy miért is szeretik a muzsikáját a zeneszeretők.

Gasztro: Logikai Társasjáték - Gyilkosság vacsorára
Mikor?: Augusztus 9., péntek 18:00
Hol?: Kavalkád Pizzéria és Étterem

Kedvelitek a szabadulószobák izgalmait és fejtörőit? Akkor mit szólnátok hozzá, hogy ha most nem kijutnotok kellene zárt helységből, hanem élvezetes vacsora közben nyomoznotok? A Rejtélyek Háza most olyan hangulatos légkört teremt, ahol csakis a környezetetekben elhelyezett nyomok alapján tudjátok megfejteni a rejtélyt. Itt nem szerepet játszotok el, hanem a saját asztaltársaságotokkal kell összedugnotok a fejeteket és figyelni a jeleket. A játékban kockadobás helyett, kreatív logikai feladatok helyes megfejtésével juttok előrébb, amelyek aztán többnyire újabb fejtörőhöz vezetnek. Ha részt szeretnétek venni a különleges vacsorán, akkor itt tudtok regisztrálni (de siessetek, ugyanis gyorsan fogynak a helyek), ha pedig bekerültetek a buliba, akkor korhű - de legalább elegáns - öltözetben jelenjetek meg az eseményen. Kellemes nyomozást!

Gasztro: SPAR Grill Roadshow
Mikor?: Augusztus 10., szombat 9:00-16:00
Hol?: Budai úti Interspar

Igen, jól olvastátok, a SPAR Magyarország ténylegesen roadshow-ra készül, amely során grillkülönlegességekkel lepik meg a vásárlókat. Ehhez nem kell mást tennetek, mint hogy vásároljatok háromezer forint felett a szupermarketben, majd a blokk bemutatásával már bele is vethetitek magatokat a kulináris élvezetekbe, és megkóstolhatjátok a SPAR BBQ grillkolbászait a grill standnál, ahol ráadásul 11.00-13.00 óra között Wossala Rozinával, a SPAR grillkampány háziasszonyával is találkozhattok, akitől tippeket, trükköket kaphatsz a feledhetetlen nyári grillezésekhez. Ezen kívül lesznek még különböző kézműves programok, zöldség-gyümölcs vívófal és kalligráfus program is.

Mozi: Angry Birds 2. - A film
Mikor?: Augusztus 8-tól
Hol?: Cinema City Alba

Az Angry Birds 2009-ben látta meg a napvilágot, ám nem moziként, hanem mobiltelefonokra fejlesztett ügyességi és logikai elemeket tartalmazó videójátékként. A sikerre való tekintettel nem volt megállás, és a finn cég, a Rovio Entertainment újabbnál-újabb csodákkal bővítette a repertoárt.

Hogy a népek ne unjanak rá idő előtt a színes és jópofa madarakra, a fejlesztők 2014-ban sorozatot gyártottak, amely előbb a mérges szárnyasokat, majd megátalkodott ellenségeiket, a malacokat helyezte a történet középpontjába. És ha már a sorozat bejött a rajongóknak, akkor mi a következő lépés? Naná, hogy a mozivászon. Így született meg 2016-ban az Angry Birds - A film, amely a kezdeti megrökönyödöttség után egész szép számokat produkált.

Kicsit sem elkapkodva három év után meg is érkezett a folytatás, amelyben ezúttal nem egymást gyepálják a madarak és a disznók, hanem - hogy felülkerekedjenek rejtélyes ellenfélen - fegyverszünetet kötnek. Hogy ebből mi sül ki, kritikánkból kiderül.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek