4 évnél régebbi cikk

5 Neoton-sláger, amely garantáltan meghozza a kedvetek a fehérvári koncerthez
·Zenelista·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója5 Neoton-sláger, amely garantáltan meghozza a kedvetek a fehérvári koncerthez
·Zenelista·Utolsó frissítés: undefined

Székesfehérvár nyári programsorozatának záróakkordjaként ismét lebonyolítják a Bye Summer!-t, amely az előző esztendőben is hatalmas sikert aratott a fiatalok és az idősek körében egyaránt. Hogy eggyel növeljék a tétet, a csütörtöki Neoton Família Sztárjai koncert mellett szombaton is folytatódik a program, amely során megtartják az első fehérvári videós napot. Addig is hogy kedvet kapjatok a legendás zenészeket felvonultató bulihoz, mutatunk öt klasszikus nótát, amelyre garantáltan első hallásra megmozdul a lábatok.

Augusztus utolsó hete igencsak eseménydúsnak ígérkezik Székesfehérváron, ugyanis többek között a tavalyi év sikerei után idén is a sulikezdés küszöbén zavarják le a Bye Summer!-t, amelynek köszönhetően a Helló, nyár!-hoz hasonlóan bulis napoknak nézünk elébe.

Első körben augusztus 29-én, csütörtökön este fél nyolctól a Neoton Família Sztárjai pörgetik fel ismerős dallamokkal a népeket, majd augusztus 31-én, szombaton - a tanév első napjához közeledve - már nyugisabb programmal készülnek: déltől este hét óráig megszervezik az első fehérvári videós napot. Így mindenki a számára legmegfelelőbb elfoglaltsággal ütheti el az időt az igencsak zajosra sikeredett nyár utolsó napjain.

Akik a Neoton Família Sztárjaira teszik le a voksukat, azok garantáltan jó döntést hoznak, ugyanis a népszerű brigád 1965-ös indulásuk óta nemcsak Magyarországot, de a világ számos országát is meghódították már könnyed, szórakoztató és fülbemászó dallamaikkal, amelyek aztán megkerülhetetlen részeivé váltak sokak életének.

Ennek örömére összeszedtem öt olyan nótát, amelyeknek már a címe is meghozza a kedveteket az őrült bulihoz - hát ha még rá is zendítetek:

Yo-yo

Rögtön az elején belecsapok a lecsóba, ugyanis a Yo-yo a retró-bulik elengedhetetlen kelléke, így listánkból sem maradhatott ki. A dal születése az akkortájt hódító jojó-őrületnek köszönhető, miszerint mindenki az új játék rabja lett. De amúgy kinek az őrült ötlete lehetett, hogy dalt írjon a több száz éves ketyeréről? Zseniális.

Holnap hajnalig

Talán ez volt az első Neoton-nóta, amelynek kívülről dúdoltam a refrénjén, ugyanis a szüleim szinte megállás nélkül pörgették az utazások alkalmával a kocsiban. Persze ez sem volt véletlen, ugyanis azon túl, hogy igencsak fülbemászó nótáról beszélünk, a Neoton 1983-ban ezzel a dallal nyerte el a Yamaha Music Fesztivál nagydíját. A Holnap hajnalig még Japánban is megjelent, sőt, az együttes ott forgatta hozzá a klipet is. Tehát igazi világsztárral van dolgunk.

Santa Maria

A Santa Mariának köszönhetően az is megismerte Kolumbusz Kristóf nevét, aki addig nem volt tisztában a felfedező eredményeivel. Az 1979-ben kiadott dalban a tengerésztiszt vezérhajóján van a hangsúly, amely aztán gyorsan a rajongók egyik kedvence lett, és azóta is töretlen sikernek örvend. 1988-ban a Santa Maria és a többiek című, válogatott Neoton-slágerek bakelitjére is felkerült.

Don Quijote

És ha már a híres alakoknál tartunk, akkor meg kell említenem Miguel de Cervantes Saavedra lovagregényének a hősét, Don Quijote de la Manchát, akinek örökös illúziói és szélmalomharca még a Neoton Famíliát is megihlette. A szám 1980-ban jelent meg a Marathon című albumon, majd sokáig vezette a slágerlistákat.

Kétszázhúsz felett

Még ha a dalnak - a mai sorozatos balesetek miatt - nem is a legbefogadhatóbb az üzenete (bár azt hozzá kell tenni, hogy a nóta autóversenyről szól), mégis a legikonikusabb Neoton Família slágerről beszélünk, ugyanis biztos vagyok benne, hogy aki meghallja már a szám kezdő dallamait, annak egyből a legendás brigád legismertebb refrénje ugrik be. Már csak remélni tudjuk, hogy nem kell kétszázhúsz felett száguldozni, hogy átértékeljétek az életeteket...

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek