9 hónapnál régebbi cikk

Az Ördögkatlan Fesztivál idén is túlteljesíti a kötelezőt
Fehérvár Médiacentrum fotója
Ördögkatlan Fesztivál
Az Ördögkatlan Fesztivál idén is túlteljesíti a kötelezőt

Különleges élményeket kínál idén is a kultúra iránt érdeklődőknek a 16. Ördögkatlan Fesztivál.

Nagyharsányban, Beremenden, Mokoson és Vylyanon minden és mindenki életre kel, megelevenednek az egyes helyszínek, amelyeket egyedülálló programmal töltenek meg a fellépők. A fesztiválra látogatók megismerkedhetnek a színház, a zene, a népszokások, az irodalom, és különböző workshopok keretén belül akár a kézművesség világával is, amibe számos híres hazai előadó és művész kalauzolja el az érdeklődőket, de a nagy nevek mellett évről évre új, friss produkciók is helyet kapnak.

Ebben az évben kifejezett figyelmet kap az Ördögkatlan egyik, már elhunyt védnöke, Cseh Tamás aki 80 évvel ezelőtt, 1943. január 22-én született, és későbbi munkásságával korszak meghatározóan maradandót alkotott a magyar zenében. Tiszteletére különböző zenei programokkal várják a fesztiválozókat. Többek között fellép a Platon Karataev, a Csak Neked Kislány, a Bohemian Betyars és a Kiscsillag, de a koncertek előtt „Egy gitár, egy szék, talán egy fröccs – és a dal, amihez kedved van” címmel utcazeneként megszólalnak majd Cseh Tamás legismertebb dalai is. Emellett mindenki megtalálhatja majd a kedvenc zenei zsánerét, legyen szó a dark elektropoppról, népzenéről, nyugtató dzsesszről, lírikus akusztikus dalokról vagy éppen zenés irodalmi előadásokról.

Az irodalomszeretők beülhetnek Vecsei H. Miklós színművész és író, a Mondjad, Attikám! Poket könyv megálmodója által Bérczes László könyve alapján rendezett zenés darabra, ahol Cseh Tamás élettörténetét mesélik el. A színházak szerelmesei részt vehetnek a FREESZFE, a Pécsi-OSZIP 13. évfolyamosainak vagy a Janus Egyetemi Színház középiskolásainak előadásain.

Ezen túl a fesztiválozókat még számos állomáson várják programokkal: alkothatnak, meditálhatnak, táncolhatnak, de mindenek előtt felszabadultan tölthetik el napjaikat művészetszerető embertársaikkal az őket körbevevő idilli környezetben. 

Az augusztus 1. és 5. közötti Ördögkatlan idén is túlteljesíti a kötelezőt: dinamikus, pörgős, a kultúra számos irányzatát felvonultató dzsembori készül a Villányi hegység lábánál. A fesztivál a legtöbb hazai rendezvénytől eltérően nem csak a fiatalokat szólítja meg, minden korosztályt szívesen várnak nemcsak koncertekkel, de kifejezetten családoknak szánt programokkal is, hiszen a művészet mindannyiunké.

A programokról részletesen az Ördögkatlan honlapján és közösségi oldalain (Facebook, Instagram) lehet tájékozódni, ahol a szálláslehetőségekkel, a közlekedéssel, a jegyvásárlással kapcsolatos információ is elérhető!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek