4 évnél régebbi cikk

Új helyre költözött, és ingyenes az Országos Vadásznap és Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál
Új helyre költözött, és ingyenes az Országos Vadásznap és Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál

Új helyen rendezik idén az Országos Vadásznap és Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivált, szeptember 7-én a Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadasparkba várják az érdeklődőket.

Kevés jobb dolog történhet egy rendezvénnyel, mint hogy kinövi azt a helyszínt, ahova megálmodták. Az Országos Vadásznap és Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivállal ez történt, így 2019-ben már nem mindenki kedvenc és megszokott helyszínén, a soponyai Ökoturisztikai Központba, hanem a Pákozd-Sukorói Arborétum és Vadasparkba várják az érdeklődőket a szeptember 7-i, szombati közönségnapra.

A belépés ugyanakkor ingyenes idén!

Nem véletlen a helyszínválasztás, hiszen a szervezők mintegy tízezer főt várnak az ország egész területéről és a szomszédos országokból, akik számára a megszokott változatos és színvonalas programok mellett sok újdonsággal, ínyenc vadételekkel készülnek.

A rendezvény fővédnökei idén Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az OMVV elnöke, Dr. Nagy István agrárminiszter és Dr. Csányi Sándor, az OTP Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatója.

A külön-külön is évtizedes hagyományokkal rendelkező programok közös célja az erdész-vadász-civil kapcsolatok erősítése mellett olyan nyilvános fórum létrehozása, amely lehetőséget ad az ágazatban tevékenykedők szakmai eszmecseréjére, bemutatkozására is. A fesztivál 2019-ben is a természet, a vadászati kultúra és a vadgasztronómia szerelmeseinek nemzetközi találkozója lesz, ahol a vadhús, mint konyhai alapanyag népszerűsítéséé, széles körű felhasználási területeinek, ezzel együtt az erdőben, vadban és vadászatban rejlő lehetőségek bemutatásáé és a tartalmas kikapcsolódási és minőségi szórakozási lehetőségeké lesz a főszerep.

Izgalmas programokban valóban nem lesz hiány!

  • Lesznek agarászok, erdélyi kopósok, íjászok, solymászok, valamint a 2018/2019. vadászati szezonban, Fejér megyében esett legértékesebb trófeákból rendezett trófeakiállítás és az öt kontinens vadjait bemutató preparátum kiállítás teremtik meg.

  •  A változatos felnőtt, gyermek és családi programok mellett könnyűzenei koncertek, néptáncbemutatók, vásári produkciók, játékos programelemek, erdei iskolai foglalkozások, a gasztronómiai és Megyekorzóval színesített kézműves vásár is tartalmas kikapcsolódást nyújt majd.

  • A fesztivál kiemelt fellépői az Alba Regia Táncegyüttes, Danics Dóra és a Cimbaliband és a Magashegyi Underground.

  • A STIHL Országos Fakitermelő Verseny döntőjén ismét felbőgnek a motorfűrészek is.

  • Magyarország Világkiállítást rendez 2021-ben, így az „EGY A TERMÉSZETTEL” Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás rendezvénysorozathoz kapcsolódón a látogatók a grandiózus 1971. évi Vadászati Világkiállítás tiszteletére összeállított tárlatot tekinthetik meg a rendezvényen.

  • Vadászok és Vadászatok Fejér megyében címmel mutatják be Bányai Balázs - Sánta Ákos könyve, Sándorfalvi László nyugalmazott erdész-fővadász felvezetésével.

  • Az Országos Magyar Vadászkamara standján megtekinthető és előjegyezhető lesz a Magyar Nemzeti Bank kibocsátásában megjelenő, „Magyar Kutyafajták”sorozat első, magyar vizsla 2000 forintos érméje.

Az igazi vadász szívéhez a vadételeken keresztül vezet az út.

A fesztivál vadételfőző versenyén az ország minden régiójából és a környező országokból érkező közel száz főzőcsapat méri össze vadételfőző tudományát. Szabad tűzön, bográcsban készülő ételremekeikkel elnyerhetik az Erdei Ételek Mestere kitüntető címet. A versenyműveket neves gasztronómiai szakemberek bírálják. A zsűri elnöke hagyományosan Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke.

Borítókép: VADEX Mezőföldi Zrt.
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek