4 évnél régebbi cikk

Óriáskerék lesz a Zichy ligetben
Fehérvár Médiacentrum fotója
ÖKK/Molnár Artúr
Óriáskerék lesz a Zichy ligetben

Dr. Cser-Palkovics András hétfőn jelentette be az óriáskerék érkezését. A hétvégi Lecsófőző Vigasságon már élvezhetjük is a pazar kilátást a Zichy ligetben.

Hajdúszoboszlóról érkezik az az óriáskerék, amelyet a Zichy liget Belváros felőli oldalán állítanak fel, és amelyről december 31-ig biztosan élvezhetjük az őszbe, majd télbe forduló Székesfehérvár csodás panorámáját. Bár manapság a drónvideóknak köszönhetően meg-megcsodálhatjuk a világ különböző pontjait, így természetesen városunkat is madártávlatból, ám a képernyőn futó képsorok soha nem fogják megadni a valóság élményét. A magasban a fülünkbe susogó szél semmihez sem hasonlítható hangját, az illatokat, az ég és föld között gyomorszorító érzését.

Hétfőn dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere jelentette be közösségi oldalán a hírt.

Sokan vannak, akik nemcsak látták, de élvezték is a 2007 nyarán, a korábbi Vidámpark területéről elbontott óriáskereket és az onnan megnyíló székesfehérvári panorámát. A Zichy ligetbe érkező 35 méter magas óriáskerék nekik nosztalgikus pillanatokat, ugyanakkor mindenkinek egy új élményt is ad majd. 

Az óriáskerék szeptember 20-án, pénteken már meg is nyitja kapuit az izgalomra és nézelődésre vágyók előtt. Az Európai Mobilitási Hét székesfehérvári programjainak köszönhetően pedig a Legmobilisabb osztály vetélkedőn nyertes két korosztály elsőként ülhet fel a Zichy ligetben felállított óriáskerékre.

Hétköznapokon délutánonként várják a vendégeket, hétvégenként pedig egész nap működik majd az óriáskerék megfelelő kezelőszemélyzettel. A szeptember 20-i megnyitót követően a fehérváriak lakcímkártyával kedvezményesen szállhatnak fel, és az iskolai osztályok és nagyobb csoportok számára is készülnek kedvezményes díjszabással az üzemeltetők.

Tervezett nyitvatartás:

hétfőtől csütörtökig: 14.00 – 20.00 óráig
pénteken: 14.00 – 22.00 óráig
szombaton: 10.00 – 22.00 óráig
vasárnap: 10.00 – 20-00 óráig

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek