4 évnél régebbi cikk

Kerékbe zárt álom - Nézd meg nálunk a legújabb fehérvári filmet!
Kerékbe zárt álom - Nézd meg nálunk a legújabb fehérvári filmet!

Új film készült a Fehérvár Médiacentrumban. Egy fiatal székesfehérvári táncos lány, Orosz Gina egy súlyos baleset következtében tolószékbe kényszerült. A lány történetét ismerhetik meg a nézők Kovács Szilvia szerkesztő-rendező alkotásából.

Orosz Gina, a nagy ambíciókkal rendelkező táncos lány februárban egy baleset következtében az autóból kirepülve súlyos csigolyatörést szenvedett. Az orvosok a mai napig nem tudják megállapítani, hogy vajon Gina újra lábra áll-e még valaha. A lány és családja, párja egy nyolcadik emeleti panellakásban él. Az ő történetét mutatja be a most készült dokumentumfilm.

"Természetesen amikor meghallottam a történetüket, szíven ütött és úgy gondoltam, hogy mindenképpen szeretnék vele foglalkozni. Elmentünk hozzájuk, végignéztük a család életét, ott forgattunk náluk és úgy gondoltuk, hogy ebből nem lehet mást csinálni, mint egy dokumentumfilmet." - mesélte Kovács Szilvia, a Fehérvár Televízió munkatársa.

A képi világért felelős operatőrt megrázta a fiatal lány története. Zsiday Ádám kötelességének tekinti, hogy szemléltesse a nézőkkel azt, ami a városban történik. "Nekem a legmegrázóbb az volt, amilyen bölcsességgel a lány tudomásul vette a helyzetét, a hátrányos helyzetét. Hogy vétlen szenvedője volt a balesetnek, és hogy ezt ő milyen bölcsességgel vette tudomásul." - fogalmazta meg Zsiday Ádám operatőr.

A szerkesztő és kollégája nem először dolgozik együtt. Korábban két fiatal történetét mutatták be, akik leküzdötték a halálos kórt. Filmjükkel díjat nyertek. A Szalai László vágóval kiegészült csapat ezúttal egy filmszemlén is szeretné bemutatni a megrázó alkotást, amely a kitartásról, az élet szeretetéről szól. A Fehérvár Médiacentrum vezetősége fontosnak tartja, hogy teret biztosítson azoknak a kollégáknak, akik az érzékeny ügyeket felkarolják.

"Felelősségvállalási programunk része az hogy a székesfehérvári közösség ügyeit támogassuk a magunk eszközeivel.  - hangsúlyozta Hagymásy András a Fehérvár Médiacentrum Kft. ügyvezetője. - Az, hogy könyvet írunk, filmet készítünk egy problémáról, ráirányítjuk a figyelmet egy-egy személy sorsára, ez nem csak kötelességünk, hanem adósságunk is Székesfehérvár felé."

Aki szeretne segíteni Ginának, megteheti. A cél egy akadálymentesített családi ház, ahol Gina párjával és családjával kényelmesen élhetnének. Ezért jótékonysági estre várják a Székesfehérváriakat szeptember 22-én 16 órakor a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központba, ahol fellép a város összes táncegyesülete, és Vastag Csaba.

Íme a teljes film:

 

Borítókép: Zsiday Ádám
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek