3 évnél régebbi cikk

Második lett a kerekesszékes fehérvári lányról szóló dokumentumfilm a Helyi Érték Díjátadón
·Hírekfilm·Utolsó frissítés: undefined
Második lett a kerekesszékes fehérvári lányról szóló dokumentumfilm a Helyi Érték Díjátadón
·Hírekfilm·Utolsó frissítés: undefined

Második lett kategóriájában a Helyi Érték Díjátadón a Kerékbe zárt álom, amely egy fiatal székesfehérvári tolószékbe kényszerült lány, Orosz Gina történetét mutatja be. A dokumentumfilmet a Fehérvár TV munkatársai készítették: a rendező Kovács Szilvi, az operatőr Zsiday Ádám, a vágó pedig Szalai László volt.

Orosz Gina, a nagy ambíciókkal rendelkező táncos lány 2019 februárjában egy baleset következtében az autóból kirepülve súlyos csigolyatörést szenvedett. Az orvosok a mai napig nem tudják megállapítani, hogy vajon Gina újra lábra áll-e még valaha. 

Az ő történetét meséli el a Kerékbe zárt álom, amelyet 2019. szeptember 21-én mutatott be a Fehérvár TV. A dokumentumfilmet Kovács Szilvi rendezte, rajta kívül Zsiday Ádám (operatőr) és Szalai László (vágó) is részt vettek az alkotás elkészítésében.

A Kerékbe zárt álmot benevezték a 92 helyi televíziót tömörítő Helyi Televíziók Országos Egyesületének idén is meghirdetett Helyi Érték Díj pályázatára, amely során egész estés filmek, dokumentumfilmek kategóriában a második helyezést érte el.

A Helyi Érték Díjakat hagyományosan az egyesület tavaszi találkozóján osztják ki, a járványhelyzet miatt idén az őszi találkozón tervezték a díjátadót, de sajnos az őszi találkozót is kénytelen volt elhalasztani az egyesület a koronavírus-járvány második hulláma miatt. 

A Helyi Érték Díj pályázat pályaműveit idén Gulyás István újságíró, szerkesztő, Kocsis Tibor Balázs Béla-díjas filmrendező és Kollarik Tamás producer, filmrendező, jogász, egyetemi oktató, a Médiatanács korábbi tagja értékelték.

A zsűri a következő televíziókat és pályaműveiket díjazta:

Híradós műsorszám kategória

  1. Nyíregyházi Televízió: Híradó
  2. Kapos TV: Kapospont
  3. Médiacentrum Debrecen: Napszemle

 

Magazin műsorszám kategória

  1. Médiacentrum Debrecen: Mestervizsga
  2. Szeged Televízió: Forgószínpad
  3. Győr+ TV: Kulisszák mögött

 

Egész estés filmek, dokumentumfilmek kategória

  1. Médiacentrum Debrecen: Páneurópa és Médiacentrum Debrecen: Az utolsó hazatérés – megosztva
  2. Fehérvári Médiacentrum: Kerékbe zárt álom
  3. Kisteleki Városi Televízió: Szombathelyi Árpád: Az alkotó nyugalma

Itt nézhetitek meg a dokumentumfilmet:

Borítókép: Fehérvár TV
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek