4 évnél régebbi cikk

Kiemelten ellenőrzi szeptember 26-án a rendőrség a Fejér megyei gyalogátkelőhelyeket
Fehérvár Médiacentrum fotója
Tóth Gabriella
Kiemelten ellenőrzi szeptember 26-án a rendőrség a Fejér megyei gyalogátkelőhelyeket

Szeptember 26-án kiemelten figyelnek a rendőrök a gyalogátkelőhelyek biztonságára: Fehérváron is ott lesznek a legveszélyesebb zebráknál reggel 8 és este 8 között.

Szeptember 26-a, egy nap a biztonságért: az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) idén is meghirdette az EDWARD (European Day Without a Road Death) napot.

A kezdeményezés célkitűzése, hogy ezen a napon senki se veszítse életét Európa közútjain, továbbá valamennyi úthasználó gondolja át, magatartása milyen veszélyhelyzetet idézhet elő mások számára, és hogyan lehet ezeket a fenyegetettségeket csökkenteni.

Az EDWARD Napon valamennyi rendőrautóra zöld színű szalagot helyeznek fel jelezve, hogy a kezdeményezéshez a magyar Rendőrség is csatlakozott.

Aki úgy érzi, hogy szintén tenni szeretne azért, hogy kevesebb baleset történjen az utakon, csatlakozhat és ezt az autóján egy zöld szalag kitűzésével jelezheti.

A TISPOL az EDWARD Nap alkalmával azt szeretné elérni, hogy valamennyi úthasználó gondolkodjon el: mennyire veszélyes lehet a közúti közlekedés, milyen kockázatok érhetik őt a mindennapi közlekedés során, és gondolja át azt is, hogy saját magatartása milyen veszélyhelyzeteket idézhet elő mások számára, és hogyan lehet ezeket a kockázatokat csökkenteni.

Tegyünk érte közösen, hogy ne követeljen egyetlen baleset sem halálos áldozatot!

Az ORFK – Országos Baleset-megelőzési Bizottsága idén szeptember 26-án a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek biztonságára helyezi a hangsúlyt, ezáltal elérve azt a célt, hogy a gyalogosok és a járművezetők egyaránt jobban figyeljenek magukra, valamint egymásra is.

Ezen a napon Fejér megye rendőrei reggel nyolc óra és este nyolc óra között demonstratív rendőri jelenlétet biztosítanak a közlekedésbiztonsági szempontból kiemelt kockázatú gyalogos-átkelőhelyek közvetlen környezetében, a jogsértések megelőzése érdekében.

Forrás: police.hu

Frissítés: A Fehérvár Televízió videójában látható, hogyan zajlott az akció Székesfehérváron.

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek