4 évnél régebbi cikk

Itt a poloska-térkép, Fehérvár még állja a rohamot
Fehérvár Médiacentrum fotójaItt a poloska-térkép, Fehérvár még állja a rohamot

Elkészült Magyarország poloska-térképe, az elmúlt években egyre gyakoribbá váló rovarok szerencsére még nem szállták meg (teljesen) Székesfehérvárt.

Korábban már írtunk róla, hogy nyár végén, ősz elején újabb jelentős poloskainvázió várható. Úgy tűnik, a rovarok szaporodása valóban megindult, egyre több helyen növekszik számuk.

A poloskával bőven ellátott helyeket most már térképen is nyomon követhetjük. A legtöbb kisállat Budapesten található, de rengeteg poloskát észlelnek a déli nagyvárosokban, így Szegeden és Pécsett is. Szerencsére Székesfehérvárt még nem lepték el tömegével a rovarok, de azért már városunkban is emelkedik a számuk. Fejér megyében egyébként Seregélyesen, Pusztaszabolcson és a Velencei-tó keleti, északkeleti részén fordulnak elő leggyakrabban a poloskák.

A népszerű Bálint György kertészmérnök, vagy ahogy mindenki ismeri, Bálint gazda a poloskák elszaporodásával kapcsolatban arra figyelmeztet, hogy a hűvösebb idő közeledtével az állatok egyre gyakrabban megjelenhetnek a lakásokban is, így érdemes résen lenni a szellőztetésekkor.

Magyarország részletes poloska térképét ide kattintva találjátok meg.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek