4 évnél régebbi cikk

Keresd a könyvet! Székesfehérváron is - egy újabb remek kihívás indult a Facebookon
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook.com/Keresd a könyvet! - Székesfehérvár és környéke
Keresd a könyvet! Székesfehérváron is - egy újabb remek kihívás indult a Facebookon

A könyves kaland lényege egyszerű: rejts el egy mesekönyvet a környékeden, és szerezz örömet vele egy gyermeknek.

A Keresd a könyvet! (Look for a book) kezdeményezés Angliából érkezett, és most Székesfehérvárig is elért - a Keresd a könyvet! Székesfehérváron és környékén Facebook-csoport tagjai már aktívan rejtik és keresik az olvasnivalót. Legutóbb a Túrózsáki úti szabadidőparkban rejtettek el, majd találtak meg mesekönyvet.  

A kihívás nem véletlenül célozza a gyermekeket, hiszen a könyves kaland célja az olvasás megszerettetése. Így bárki csatlakozhat a csoporthoz és a kihíváshoz, a lényeg, ha a könyvespolcotokon akad olyan általatok szeretett gyerek- vagy ifjúsági könyv, amelyről azt gondoljátok más gyerekeknek is örömet okozna, akkor a lakóhelyetekhez közeli helyen elrejthetitek egy rövid üzenet kíséretében.

Ahogy az oldal leírásánál is írják: a könyvet érdemes egy visszazárható, többször felhasználható műanyagtasakba rejteni. Az üzenethez pedig inspirációt is adnak:

"Gratulálunk!
Te vagy ennek a könyvnek a szerencsés megtalálója. Reméljük, hogy tetszeni fog! Eldöntheted, hogy elviszed magaddal és elolvasod, vagy itt hagyod egy másik gyereknek, aki szívesen elolvasná. Ha elviszed magaddal, addig tarthatod meg, amíg szeretnéd.
Ha úgy döntesz, hogy elolvasás után újra elrejted egy újabb olvasónak, kérlek, írd be a borító belső oldalára a nevedet és azt, hogy mikor volt nálad a könyv, majd rejtsd el újra. De egy másik gyerekkönyvet is választhatsz a polcodról, amit szívesen megmutatnál másoknak és azt is elrejtheted."

A Facebook-csoportban várják a képeket a szerencsés megtalálóktól, és ott lehet azt is megosztani, hogy hol rejtettétek el a könyvet, hol érdemes kutakodni. Ha sokfelé jártok Székesfehérváron kívül is, akkor pedig akár az országos kihíváshoz, a Keresd a könyvet! - Look for a book Hungary-hoz is lehet csatlakozni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek