1 évnél régebbi cikk

Nyitva Székesfehérvár leghangulatosabb szabadtéri olvasósarka
·Kultolvasás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Lukács Tivadar
Nyitva Székesfehérvár leghangulatosabb szabadtéri olvasósarka
·Kultolvasás·Utolsó frissítés: undefined

A Vörösmarty Mihály Könyvtár idén is szuper szabadtéri olvasósarkot rendezett be a Bartók Béla téri épületénél.

Rengeteg könyv és kényelmes raklapbútorok - a Vörösmarty Mihály Könyvtár Bartók Béla téri épületének tornácán több éve alakít ki szabadtéri olvasósarkot a könyvtár. Idén is, ahogy a jó idő beköszöntött, újra kikerültek a könyvek és a fotelek, megkezdődött a szezon, ami egészen őszig, a kiülős idő végéig tart.

"Sok olyan könyvfelajánlást kapunk, amit nem tudunk a könyvtárba felleltározni, illetve ott is selejtezünk példányokat. Ezek a könyvek kerülnek ki a szabadtéri olvasósarokunkba, amiről természetesen minden esetben tájékoztatjuk a felajánlókat. Nagyon örülünk neki, hogy rengeteg olvasnivaló került új gazdához így az elmúlt évek során, hiszen minden itt található példány elvihető" - emelte ki Buriánné Tarró Edit Erzsébet, az intézmény igazgatója, aki azt is elmondta, változó mennyiségű könyv található itt, hiszen teljesen változó az is, mikor mennyi felajánlás érkezik be.

"Volt olyan eset is, amikor egyszerre 400 könyvet kaptunk költözés miatt, de vannak időszakok amikor jelentősen kevesebb példány van. Az viszont mindenképpen öröm, hogy a már valakinek nem kellő könyvek nem a kukában végzik, és itt minden könyv előbb-utóbb megtalálja azt az olvasót, akihez illik" - mondta el Buriánné Tarró Edit Erzsébet.

Persze nemcsak olvasni érkeznek az emberek, gyakran egyszerű találkozási pont könyvtár szabadtéri olvasósarka, ahol egy-egy iskolai nap után szívesen elüldögélnek a diákok is. A hangulatos oázis nyitvatartási időben minden nap várja az olvasókat.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek