4 évnél régebbi cikk

Hogyan kezeljük bőrünket a hidegben?
Hogyan kezeljük bőrünket a hidegben?

Véget ért a szikrázó napsütés, megmutatta zord arcát az ősz. A változásra még át kell állnia szervezetünknek, de bőrünknek is egyaránt. Megmutatjuk, hogyan hat az időjárás a külsőnkre.

Krémek, tonikok, arcradír, pakolás - többek között ezekkel hidratálhatjuk bőrünket télen-nyáron. A melegebb hőmérséklet után azonban bőrünk könnyen kiszáradhat, és fel kell vennünk a ritmust a hirtelen változással is.

"Amikor beköszönt az ősz, olyankor a bőrünk is reagál erre. Teljesen más ápolásra van szüksége a nyári időszakban, és másra télen. Ilyenkor bekapcsoljuk a fűtést, és a vastagabb ruhák is előkerülnek, így kevesebb bőrfelület látszik ki belőlünk, és nem éri annyi napfény testünket, mint nyáron" - tudtuk meg Nagy Gabriella szépségterapeutától, kozmetikustól.

Ám nemcsak külső segítségre van szükségünk, elsősorban belülről kell hidratálni szervezetünket.

"Az emberek könnyen megfeledkeznek a megfelelő folyadékbevitelről, ám nagyon fontos a belső hidratálás is. Nem elég, ha csak kívülről foglalkozunk bőrünkkel, hanem a belső tényezők is nagyon fontos szerepet játszanak" - folytatta a szakember.

A folyadékbevitelről szinte szó sem esik a hidegebb időkben bőrünk és szervezetünk kapcsán, pedig ilyenkor is rendkívül fontos, hogy hidratáltak legyünk. A téli időszakban könnyen kipirosodik, kiszárad a bőr és ez kellemetlenségeket okozhat.

A szakember kiemelte, több bőrtípus is létezik, ilyen például a zsírhiányos, zsíros, vízhiányos, normál vagy éppen extra érzékeny. Utóbbi kezelésére segítséget nyújthatnak a csipkebogyós habkrémek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek