1 hónapnál régebbi cikk

Egészségnap lesz a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Egészségnap lesz a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában

Vérnyomásmérés, kardiológiai vizsgálatok, állapotfelmérés, vércukormérés. Többek között ezekkel a vizsgálatokkal várják a lakosságot március 23-án szombaton, a következő városrészi szűrőnapon a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. A cél most is a betegségek megelőzése. 

Székesfehérváron több mint 10 éve indultak el a városrészi, tematikus szűrőnapok. Az önkormányzat célja, hogy minél többen részt tudjanak venni az ingyenes, különböző vizsgálatokra lehetőséget nyújtó egészségügyi rendezvényeken.

"Meg kell, hogy mondjam, amikor más városokból találkozom akár szakemberekkel, akár városlakókkal, mindig szembesülök azzal, hogy ilyen átgondolt, rendszeres szűrőprogram más városban nincs. Úgyhogy úgy gondolom, Székesfehérváron erre büszkék lehetünk.

Egyrészt ez jelent rengeteg elvégzett szűrővizsgálat számot, másrészt állandóan felszínen tartja azt a kérdést, hogy mindenkinek foglalkoznia kell a kérdéssel, mindenkinek utána kell nézni és néha elmenni olyan szűrővizsgálatokra, amely az ő életkorának, egészségi állapotának megfelel"- foglalta össze a szűrőnap jelentőségét Östör Annamária egészségügyi, sport- és társadalmi fenntarthatósági tanácsnok.

Kovács Zsoltné önkormányzati képviselő elmondta, az elmúlt évek visszajelzései alapján ezek az alkalmak nagyon sikeresek. Nem elég hangsúlyozni, hogy ne csak akkor forduljunk orvoshoz, amikor baj van, fontos a megelőzés.

"Itt olyan szűrővizsgálatokat kaphatnak az emberek, akik eljönnek, amire hónapokig várnak egyébként az orvosoknál, a rendelőintézeteknél. Nagyon jó, hogy hétvégén, szombati napon kerül megrendezésre az esemény, akik dolgoznak is el tudnak jönni 9-től egy óráig fog tartani" - hangsúlyozta Kovács Zsoltné.

Az egészségügyi szűrőnapon kardiológiai, EKG, bőrgyógyászati vizsgálatra, boka karindex meghatározásra, csontsűrűség mérésre, dietetikai tanácsadásra, állapotfelmérésre, testösszetétel mérésre van lehetőség. A vizsgálatokra előzetesen regisztrálni kell.

Bejelentkezni március 18-án lehet, hétfői napon, reggel 8 és délután 4 óra között a 70-455 9930-as telefonszámon.

Türelmet kérünk a bejelentkezőktől is, illetve azt kérjük, hogy ha mégsem tud eljönni valaki a vizsgálatokra, amire bejelentkezett, akkor hívja vissza ugyanezt a telefonszámot, mert akik várólistára kerülnek, ők bekerülhetnek helyette"- hívta fel a figyelmet Keresztury Lászlóné, a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda szakmai vezetője.

A szűrőnapot március 23-án szombaton 9 és 13 óra között rendezik a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában. Ezen a napon körülbelül 110 embert tudnak fogadni az egészségügyi szakemberek.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek