4 évnél régebbi cikk

A Nokian téli gumi már elektromos autókhoz is
Fehérvár Médiacentrum fotójaA Nokian téli gumi már elektromos autókhoz is

A finn Nokian Hakkapeliitta R3 egy új generációs, nem szegecselt téli gumiabroncs és a személygépkocsik széles skálájához – rendkívül alacsony gördülési ellenállása miatt még az elektromos autókhoz is - ajánlott, kifejlesztésének célja a kényelem és a biztonság tökéletes keveréke minden téli időben.

Az R3 tele van olyan innovatív funkciókkal, amelyek kiváló fékvezérlést és stabil, megbízható kanyarodást tesznek lehetővé jeges felületeken, hóban és latyakban. A számítógéppel optimalizált lamellák alkalmazkodnak a különböző időjárási körülményekhez, miközben csendes utazhatóságot kínálnak, és mindezt elősegíti a legkorszerűbb gumikeverék a Cryo Crystal 3 részecskékkel.

Egyszerűen fogalmazva, ezek a részecskék tovább javítják a Nokian téli gumiabroncsok képességét a csúszós és jéggel borított felületeken való még jobb tapadásra.

 

A legfrissebb Nokian Tyres technológiák

A Hakkapeliitta R3 téli gumi sokoldalú Snow Claws – hókarmokkal - rendelkezik a vállrészek és a futófelület központi része között, hogy kiegyensúlyozott tapadást biztosítsanak gyorsítások vagy fékezések közben. Ezenkívül a szimmetrikus futófelületi mintázat az egységes középső bordájával kombinálva kiváló biztonságos kormányozhatóságot és irányítást tesz lehetővé nagy sebességű, száraz utakon történő vezetés közben.

Végezetül, a Nokian Tyres által kifejlesztett Arctic Sense Grip technológia azt jelenti, hogy ez a változat pontos tapadást biztosít mind a nedves, mind a száraz utakon, és alacsony gördülési ellenállása jelentős üzemanyag-, illetve energiamegtakarítást eredményez, és pontosan emiatt ajánlott elektromos autók esetén a futótáv növelésére, mindemellett meglehetősen alacsony zajszinttel bír.

 

Milyen előnyei vannak?

Talán legfontosabb előnye a Hakkapeliitta R3 téli guminak az, - ami jelentősen tükrözi a Nokian Tyres egyik fő törekvését –, hogy szinte tökéletes önbizalmat biztosít a vezetőnek a nehéz és veszélyes téli közlekedési helyzetekben, mivel a kifejlesztése és optimalizációja során arra koncentráltak leginkább, hogy az R3 maximális kontrollt biztosítson, és mindenféle kellemetlen és veszélyes meglepetéstől megóvja a jármű irányítóját.

Az R3 úgy van kialakítva, hogy az extrémebb időjárási helyzetekben, a legcsúszósabb utakon is megtartsa tapadását, viszont ha csúszáshatárra kerülne, arról már jóval előbb jelzést küld a vezetőnek, így az megfelelő időben csökkenteni tudja a sebességet, ezzel elkerülve például a kicsúszásokat.

 

A Hakkapeliitta R3 SUV téli gumi

Az R3-as SUV változatát a nehezebb, magas építésű városi terepjárók, crossoverek igényeihez optimalizálták, és ennek a típusnak is nagyon alacsony a gördülési ellenállása, így nagyon ajánlott a SUV kialakítású elektromos autókhoz.

A Hakkapeliitta R3 SUV téli gumi főként abban különbözik az R3-astól, hogy többszörös megerősítéseket kapott a nagyobb igénybevétel elviseléséhez, mindazonáltal tartalmazza az eredeti R3 téli gumi technológiáit, így a kiváló tapadás és irányíthatóság az R3 SUV esetében is rendelkezésre áll.

Használja a Gumiwebshop gumiméret váltó alkalmazását, hogy tudja milyen téligumi megfelelő az autójára.
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek