2 évnél régebbi cikk

Halott gyerek, szelfiző felnőtt: a rendőrség tetris challenge mindent visz
Halott gyerek, szelfiző felnőtt: a rendőrség tetris challenge mindent visz

Ez most nem játék - üzeni a rendőrség tetris challenge képpel, ami nem csak első ránézésre mellbevágó.

Gyalázatos októbert tudhatunk magunk mögött: 71-en haltak meg csak egy hónap alatt az utakon - írja a police.hu cikkében, ahol a meglehetősen horrorisztikusra sikerült tetris challenge képet is közzé tette. 

Hiábavalónak tűnik minden erőfeszítés. Nem telik el úgy nap, hogy valaki ne halna meg az utakon. Egy gyerek, egy anya, egy apa, egy barát. Olykor egy nap többen is.

A rendőrség statisztikája három legfőbb tényezőt nevez meg a halálos balesetek okaként: a gyorshajtást, az elsőbbség meg nem adását és a kanyarodási szabályok megszegését. Ez, ahogy írják egyet jelent az életben: felelőtlenséget.

Idén már több mint 500 horrortörténetet tudnánk elmesélni. Majdnem mind megelőzhető lett volna. A helyszínre érkező kollégáink nem csak a szétroncsolt testeket látják, hanem a megroppant életeket is. Mert mindig ők a rossz hír vivői. Nem kellett volna így lennie...! – mormolják magukban, amikor a rájuk meredő könnyes szemekbe néznek. És igen, lehetett volna másképp is. És lehet is, ha jól választod meg a sebességet. Ha bekötöd a biztonsági övet. Ha elsőbbséget adsz. Ha kivilágítod az autót. Ha megfelelő gumit veszel. Ha nem ülsz ittasan az autóba. Ha nem taszítod le az előtted lévőt a pályáról. Ha nem szelfizel. Ha nem menetközben élőzöl... - üzeni a rendőrség.
Borítókép: police.hu
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek