4 évnél régebbi cikk

Hét szuper fehérvári ajándék, amit betehetsz a karácsonyfa alá
Fehérvár Médiacentrum fotója
KVO
Hét szuper fehérvári ajándék, amit betehetsz a karácsonyfa alá

Szeretnél olyasmit tenni a fa alá, ami a megajándékozottat Székesfehérvárra emlékezteti? Csodás tippjeink vannak!

 

Sportkabalák és játékok

Szinte minden családban akad sportrajongó felnőtt vagy gyerek, akit kedvenc csapatának relikviáival bármikor le lehet venni a lábáról. Ezesetben sem kell messzebb mennünk a Fehérvári ajándékboltnál: legyen szó amerikai fociról, kosárlabdáról vagy futballról, a plüsskabalák, pluzzle-ok, pólók, sálak és bögrék sokaságából kicsiknek is és nagyoknak egyaránt találunk kedvére való meglepetést.


Ajándékozz izgalmat!

Aki nem próbált még szabadulószobát, annak azért, aki már próbálta és kedvelte, annak pedig azért jó ajándék egy belépő a Kapitány titka elnevezésű, történelmi hangulatú játszóhelyre. A szabadulószoba ajándékutalványokat a Tourinform irodában szerezhetitek be.

Koncertek és programok kicsinek és nagyoknak

Élmény ajándékozni jegyek formájában is lehet: most még beszerezhetitek a belépőket év végi és januári eseményekre, hogy aztán Szenteste azt nyújtsátok át meglepetés gyanánt. Gyerekeknek a Kicsi gesztenye klub Olly és a fogorvos című előadása január 11-én, délelőtt 11 órai kezdettel lesz az Alba Regia Sportcsarnokban. Ugyanez a nap a felnőtteknek is remek programot kínál, ekkor rendezik a hagyományos Fehérvári Bormustrát a Szent István Művelődési Házban 17 órától. Ha pedig magával ragadó szilveszteri élményt szeretnénk ajándékozni,váltsunk jegyet mihamarabb a New York, New Year hangversenyre a Vörösmarty Színházba.

 

Bögre és dekoráció

Mi is lehetne szebb emlék a karácsonyi fényekbe öltözött Székesfehérvárról, mint egy adventi bögre, amiből még a forralt bor, a kakaó vagy a reggeli kávé is jobban ízlik? A Hiemer-házban található Fehérvári ajándékboltban bármikor vásárolhatunk belőlük, ahogy a csodaszép színekben pompázó fehérvári üveggömbökből is.

 

Olvasós estékhez

Három fehérvári vonatkozású könyv is megjelent az utóbbi hetekben, ami a fenyőfa alatt is különleges ajándék lehet. Schmöltz Margit Kő kövön című, korokon átívelő regényében a régi Székesfehérváron kalandozhatunk képzeletben. Négy asszony történetének rejtélyes összefonódása a történelem viharaiban, és egy különleges kő, melynek mindegyikük életében kulcsszerepe van – hogy miként, az derüljön ki a regényből. Magony Imre a legendás fehérvári szobrász-építészről, Bory Jenőről írt könyvet, melyből minden eddiginél többet megtudhatunk a Bory-vár alkotójáról. A szintén fehérvári születésű Nemes Anna könyvét is a napokban mutatták be országosan, a regényről itt írtunk bővebben.

 

Egy kis wellness mindenkinek jár!

Ki ne szeretne néhány órát ejtőzni, akár egyik hétköznap délután a forró gőzben, szaunában, élménymedencékben? A történelmi hangulatú Árpád fürdőbe meghívni a szeretteidet valódi kényeztető ajándék!

 

Meghitt dallamok a fa alá!

Ha a kedvenc karácsonyi slágereinket fehérvári tolmácsolásban szeretnénk meghallgatni, jó választás lehet Zsigmond Lala most megjelent karácsonyi albuma. Jobb, ha már most lecsaptok rá, mert akkor egész advent alatt hallgathatjátok, de természetesen a fenyő alatt becsomagolva is nagy örömet lehet szerezni vele. A lemez vezető nótáját itt is meghallgathatod:

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek