4 évnél régebbi cikk

Hallgasd meg 2019 Fehérvár Hangjának, Kovács Aliznak győztes dalát
Fehérvár Médiacentrum fotója
ÖKK/Molnár Artúr
Hallgasd meg 2019 Fehérvár Hangjának, Kovács Aliznak győztes dalát

Tizenkét kiváló hangú és tehetséges fehérvári fiatal között dőlt el vasárnap este, hogy ki viselheti 2019-ben a Fehérvár Hangja megtisztelő címet.

A Fehérvár Hangja versenyben idén immár ötödször keresték a Fejér megyében élő, vagy itt tanuló legtehetségesebb énekest. 2019-ben is nagyon sok fiatal jelentkezett, akik közül tizenketten –

Bérces Molli, Cservenák Marianna, Eszes Nina, Gyánó Huba, Isaacs Thomas, Kovács Aliz, Kovács Szabolcs, Matern Vanda, Morvai Anna, Nagy Gréta, Papp Rebeka és Sáska Maja – jutottak be a döntőbe.

A felkészülés hetei után vasárnap este a Vörösmarty Színház színpadán dőlt el, kié lesz a Fehérvár Hangja 2019 cím. Az énekeseknek Schoblocher Barbarát, a Blahalouisiana énekesnőjét, Jancsó Gábort, a zenekar dalszerzőjét, Vörös Tamás jazz zenészt és Szakács Gergőt, a Follow the Flow frontemberét kellett meggyőzniük tehetségükről. Szakál Attila rendező irányításával a produkciókhoz a táncos elemeket a Gorsium Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, a Megadance Székesfehérvári Táncszínház és a Step And Style Studio fiatal táncosai biztosították. Hagyomány a Fehérvár Hangja esetében, hogy a döntőn az előző nyertes is színpadra lép. A 2017-es Fehérvár Hangja, Ferenczy-Nagy Bogi két dalt énekelt.

A zsűri döntésének értelmében az énekes tehetségkutató III. helyezettje Nagy Gréta, II. helyezettje Matern Vanda lett, a Fehérvár Hangja címet pedig Kovács Aliz nyerte el 2019-ben.

Minden döntős versenyző nyereményekkel térhetett haza, a győztes pedig – a Fehérvár Hangja cím mellett – Székesfehérvár Megyei Jogú Város díját, egy egyedi plakettet és egy házi stúdió felszerelését is elnyerte. A főtámogató, a Fehérvár Travel pedig egy értékes utazási utalványt ajánlott fel neki.

Kovács Aliz 16 éves, a Hang-Szín-Tér művészeti iskola diákja. Saját bevallása szerint hét éve játszik jelentős szerepet a zene az életében. A döntőben Alicia Keys: How Come You Don't Call Me című dalát énekelte.

 

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek