4 évnél régebbi cikk

Kihirdették az idei Év honlapja nyerteseit - mutatjuk a kedvenceinket!
Kihirdették az idei Év honlapja nyerteseit - mutatjuk a kedvenceinket!

Azokat az időket éljük, amikor egy vállalkozás vagy intézmény megítélésének egyik legfőbb eszköze a honlapja. Az internet adta lehetőségek kitárulásával világunk egy teljesen új dimenzióba lépett. Ebben a dimenzióban egy magára valamelyest is adó cégnek már nem csak, hogy honlappal kell rendelkeznie, de azt folyamatosan frissítenie is szükséges, sőt, időről-időre a nemzetközi trendeket követve meg kell újulnia. Mutatjuk, mely site-ok a kedvenceink az Év honlapja győztesei között!

Ezt a folyamatot mi sem bizonyítja jobban, hogy hazánkban is már jó pár éve versenyeznek a legjobb honlapok. Az idén már tizennyolcadik alkalommal adták át az Év honlapja pályázat díjait. Az évek előrehaladtával és az internet jelentőségének növekedésével egyenes arányban évről évre növekszik nem csak a pályázók, de a díjazottak száma is. 2019-ben már 183 nevezés érkezett, melyből rengeteg kategóriában versenyeztek a kandidálók.

Azt, hogy mitől lesz egy honlap jó, nehéz egyszerűen megfogalmazni. Évekkel korábban elég volt, ha egy honlap csak menőn nézett ki és látványvilágával felülkerekedett a konkurencián. Azonban ma már ez messze nem elég. A sokrétű szolgáltatások, az ügyfélkezelés minősége, a tartalom megbízhatósága és könnyen érthetősége, az okos eszközök támogatása, a mobil megjelenítés elsődlegessége, mind-mind kell ahhoz, hogy a látványvilág mellett kiemelkedjen egy-egy honlap a versenytársak közül.

Hogy a netes jelenlét mennyire fontos, arra a legjobb példa, hogy manapság már nem saját házon belül, hanem külön erre a szegmensre fókuszáló digitális ügynökségek és webfejlesztő csapatok készítik a komoly cégek weboldalait.

Az Év honlapja 2019 díjazottjai

Az idei év abszolút győztese a Mateking.hu oldal lett. Az oldal megjelenésével, letisztultságával, tartalmával és mobil megjelenésével tarolt. Bevallom őszintén nem vagyok nagy matek rajongó. Sosem voltak kedvenceim a sok ismeretlenes egyenletek, a differenciál számítással és a determináns számítással is úgy voltam, mint tyúk az ábécével. Azonban ha annó lett volna egy ilyen honlap, mely a matematikát ilyen ügyesen próbálta volna támogatni, lehet nekem is jobban ment volna. Egyszóval a mateking.hu a lehető legjobb segítség a matek tanulásban, bátran lehet segítségül hívni már a középiskolában is. 

Az Év honlapja abszolút nyertese a mateking.hu honlapja (fotó: mateking.hu)

Az idei év díjazottjai között nem csak honlapok, hanem mobil alkalmazások is szerepeltek. Így például az Év applikációja kategóriában díjazták a Praktiker Áruház alkalmazását, mely elvitte a pálmát. De kiemelendő még egy számomra igen érdekes app is. Ez pedig nem más, mint a Gyerekkel nevű alkalmazás.

Az oldal és a hozzá fejlesztett alkalmazás (Androidra és iOS-re is) arra van kihegyezve, hogy a gyermekes szülőket támogassa a gyermekbarát helyek és programok keresésében. Természetesen a lehetőség országos, társul hozzá térképes kereső és egy igen jól működő közösség, ahol  az információk alapján lehet az eseményeket és helyszíneket értékelni is.

Az Év Technológiai megoldása kategóriában díjazták az általam is korábban már bemutatott e-Kárbejelentő alkalmazást, mely a hagyományos kék-sárga baleseti kárbejelentő kiváltására megálmodott app. Az elmúlt egy évben egyre népszerűbb az elektronikus kárbejelentő, és a biztosítók is egyre gyakrabban biztatják az ügyfeleket a használatára, melynek használata sokkal egyszerűbb és főleg gyorsabb, mint a hagyományos papír kitöltögetése.

De rengeteg érdekes kategóriában hirdettek még nyerteseket. Ilyen például a tőlem távol álló, de itthon is egyre népszerűbb, itt a Kocka Blogban is bemutatott esport, melynek egyik legnagyobb hazai portálja az Esport Univerzum minőségi díjat kapott Életmód és Sport kategóriában. Érdemes még kiemelni a csillagaim.hu oldalt. Az Év kreatív megoldása kategóriában díjazott honlap egy one page weboldal, de igazán ötletes megoldásával és tartalmával nyerhetett elismerést.

A 29 kategória számos díjazottját nincs lehetőségünk egyesével kiemelni, de aki kíváncsi a teljes listára, az az Év honlapja weboldalán a teljes listából szemezgethet érdeklődési körének megfelelően. Érdemes is, mert sok érdekes honlap akad még a listán!

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek