4 évnél régebbi cikk

2020 legjobban várt filmjei
·Filmfilm·Utolsó frissítés: undefined
2020 legjobban várt filmjei
·Filmfilm·Utolsó frissítés: undefined

Mivel Hollywood futószalagon gyártja a különböző műfajú, kinézetű és állagú filmeket, már nagyjából az év elején - ha nem előbb - láthatjuk, hogy milyen alkotásokkal is csábítanak széles vászon elé az elkövetkezendő időszakban. Hogy kicsit megkönnyítsem a dolgotokat, összegyűjtöttem tíz olyan mozit, amelytől garantáltan már most tűkön ültök, hogy a szemetek elé táruljon. Csak győzzétek kivárni őket!

Mivel nagy filmrajongó hírében állok (khm, kritikák - legutóbb például a Bad Boys - Mindörökké rosszfiúk került terítékre), így ahogy elkezdődik az adott év gyorsan számot vetek, és meglesem, hogy alkotásokkal is találkozhatok az elkövetkezendő hónapokban. Nyilván az év második felének a felhozatala még kevésbé tiszta, de vannak olyan blockbusterek és nagy költségvetésű mozik, amelyek már konkrét dátummal szolgálhatnak, így könnyeben is tudják a nézők felkészíteni rá a gyomrukat. 

Tudjátok, van azaz izgulós, várakozós rész, amely a premier előtti időszakban lesz úrrá rajtatok, majd amikor végre felszerelkeztetek kukoricával meg nachosszal, és megpillantjátok a várva-várt, jóval korábban kiszemelt alkotást, na, annál felemelőbb érzés nincs a filmes guruk számára.

Valami ilyesmi érzés jár át hétről-hétre, persze van, amikor olyan mozira ülök be, amelyet kevésbé várok, de a varázs az akkor sem múlik el. Talán soha nem is fog.

Éppen ezért biztos vagyok benne, hogy sokan járnak hasonló cipőben, mint én, és már jóval korábban feljegyezgették a 2020-as nagy kedvenceket, ám ha csak ímmel-ámmal állt volna össze a fejetekben, hogy mit lessetek meg az idén, akkor segítségül készítettem egy listát, amelyet átböngészve olyan filmet is találhattok, amelyről lehet, hogy megfeledkeztetek, közben pedig igencsak várós darab. Jó nézelődést!

Tenet

Rögtön az év egyik legjobban várt filmjével kezdem a sort, amely a rejtélyes Tenet címet kapta, és még titokzatosabb Christopher Nolan dirigálja, így a mozi garantáltan megdolgoztatja az agytekervényeiteket. Elég csak arra gondolni, hogy Nolan volt az, aki tető alá hozta A tökéletes trükköt, és az Eredetet is. Szóval ismételten felköthetjük a gatyánkat, ugyanis ízig-vérig Christopher Nolanas alkotásban lesz részünk.

 

Sonic, a sündisznó

Manapság (eredeti ötlet hiányában) ismételten a videójátékos piac felé kacsintgat Hollywood, így minden nap felröppenek olyan hírek, hogy ezt meg azt a klasszikus game-t vinnék a producerek széles vászonra. Ugye a közelmúltban volt itt Warcraft, Tomb Raider meg Assassin’s Creed is, ám már tervben van egy Uncharted-mozi, és idén mutatják be sokak kedvenc, kék, pörgő-forgó sündisznójának élő szereplős változatát is. Ha abból indulunk ki, hogy már az első bemutató után megváltoztatták Sonic külsejét, akkor nem sok jóra kehet számítani. Ne úgy legyen!

 

Fekete Özvegy

Tavaly lezárult a Marvel filmes univerzumának első nagy fejezete (hivatalos a harmadik fázisa), ám ez korántsem jelenti azt, hogy Kevin Feige-ék kifogytak volna a történetekből: számos szuperhős várja még, hogy csatlakozhasson a “nagyokhoz”, és ő is megkapja a maga filmjét vagy sorozatát. Ennek megfelelően a Marvel jó pár készülő produkciót bejelentett már, az új éra első mozija pedig az a - részben Magyarországon játszódó/forgatott - Fekete Özvegy lesz, akitől a Bosszúállók: Végjátékban sajnos el kellett már köszönjünk, ám ez senkit nem gátol meg abban, hogy méltó búcsút vegyünk a Scarlett Johansson által megformált hősnőtől.

 

Top Gun: Maverick

Bár adta magát, egyáltalán nem számítottunk rá, hogy az 1986-ban debütált, Tom Cruise nevével fémjelzett Top Gun is megkapja a maga folytatását. Pedig erre aztán tényleg semmi szükség nem volt. A Top Gun szép volt, jó volt, de miből gondolja Hollywood, hogy ami anno bejött az emberek, az ma is megállja a helyét? A nyáron érkező film harmincnégy évvel az első mozi után veszi fel a fonalat, és továbbra is az egomániás Cruise kalandjait követhetjük nyomon, aki továbbra sem tanult meg csendben maradni, és minden vágya, hogy csak röpködjön.

 

007 - Nincs idő meghalni

Viszonylag hosszabban kellett várakozni az utolsó James Bond-kaland, a Spectre - A Fantom visszatér óta, hogy bejelentsék a következő 007-es bevetést, így bőven volt idő arra, hogy beinduljon a pletykaáradat, amely során az is felröppent, soha többet nem láthatjuk Daniel Craiget a híres ügynök szerepében. Persze a nagy huzavona vége az lett, hogy Craig aláírt még egy utolsó küldetésre, így mindenki örülhet, ám az már biztos, hogy a következő etapban új 007-es figurát látunk majd. Reméljük méltó lesz a búcsú, és a Nincs idő meghalni is bekerül a legjobb kémes alkotások közé.

 

Wonder Woman 1984

A DC jó pár évvel lemaradva próbálta felvenni a versenyt a Marvellel, így hogy saját univerzummal rukkoljanak elő, útnak indították a ..., ám egyik sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Nem úgy a Wonder Women, amely a kritikusoknál és pénztáraknál is jól teljesített, így egyáltalán nem volt meglepő, hogy készül a folytatás, amelyet már idén láthattok is a mozikban. A főszerepben továbbra is Gal Gadot brillírozik majd, hozzá csatlakozott többek között Pedro Pascal és Robin Wright, így előreláthatólag ismételten mesteri alkotással lepik meg a rajongókat.

 

Örökkévalók

A Marvel idén is folytatja jó szokását, és nem csak egy, hanem mindjárt két mozival bombázza a rajongókat: a Fekete Özvegy után a korábbi filmekben egyszer-kétszer említett Örökkévalók is megkapják a maguk önálló alkotását, amely igencsak impozáns projektnek ígérkezik, többek között azért is, mert sok ezer évet ölel fel az alkotás története. Hogy a film még nagyobbat szóljon, a Marvel fejesei olyan színészeket szerződtetett a Örökkévalók csapattagjainak bőrébe, mint Angelina Jolie, Richard Madden, Salma Hayek, Gemma Chan, Kit Harington, Kumail Nanjiani, Barry Keoghan, Lia McHugh, Brian Tyree Henry, Dong-seok Ma és Lauren Ridloff.

 

Szellemirtók: Az örökség

Ha valami rebootért kiáltott, az talán a Szellemirtók-széria volt, ugyanis a kísértetekkel hadakozó brigádot a filmek és az animációs sorozatok ellenére még jó pár zúzós, protonágyús akcióban elcsíptem volna. Persze sokan úgy vannak vele, hogy a nagy klasszikusok úgy jól, ahogy vannak, ám véleményem szerint a Szellemirtók pont abba a kategóriába tartozik, amelyet a végtelenségig elnézegetnének a népek. Csak ne olyan produkciókkal szúrják ki a szemüket, mint 2016-os újragondolás, mert az igencsak gyengére sikerült.

 

Dűne

Nem tudom, hogy nektek mi ugrik be elsőnek a Dűne hallatán (nem, még véletlenül sem a sivatagi homokdűnék), de nekem az azonos névvel ellátott videójáték-sorozat, amely a Frank Herbert-regény (A Dűne) 1984-es moziját álmodta meg asztali számítógépekre. A látvány magáért beszélt, a politikai belharcok és hátborzongató homokférgek pedig gondoskodtak arról, hogy egy életre a fejekbe égjen a történet. Most, jó pár évvel az utolsó életjel adása után, Hollywood újra belevág a Dűne-projektbe, 2020-ban pedig a híres könyv első felét láthatják a rajongók olyan szereposztással, mint Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya, Jason Momoa, Oscar Isaac, Dave Bautista, Josh Brolin, David Dastmalchian, Stellan Skarsgård vagy Javier Bardem is. 

 

Morbius

Már a fene sem tudja követni, hogy mi folyik a Sony és a Marvel háza táján, a lényeg annyi, hogy a Pókember jogait birtokló vállalatnak esze ágában sincs megválni aranytojást tojó tyúkjától, így eléggé összegubancolódtak a szálak a két cég között. Annyi biztos, hogy Pókember egyelőre még két filmben szerepelhet a Marvelnél, cserébe a Sony is felhasználhatja őt a saját univerzuma építéséhez. Ennek tökéletes bizonyítéka Morbius önálló filmje, amely előzetesének a végén a Pókember: Hazatéré Keselyűjét is megpillanthatjátok. Eléggé várós.

 

Lelki ismeretek

Egyszerűen nem lehet elmenni szó nélkül a Pixas újabb alkotása, a Lelki ismeretek mellett, amely az Agymanók után ismételten komolyabb témákat feszeget majd gyerekmesébe bújtatott köntös alatt: Joe Gardner zenetanárként keresi a kenyerét, aki egy nap megkapja álmai munkáját, így a jövőben jazz-zenészként mutathatja meg magát a világnak. Igen ám, de egy baleset következtében a lelke elhagyja a testet, amelynek következtében egy kitalált világba kerül, ahol bőven lesz ideje megismerni a lélek rejtelmeit.

 

Futottak még:

Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása)

 

Free Guy

 

Hang nélkül 2.

 

Nő az ablaknál

 

Halálos iramban 9.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek