4 évnél régebbi cikk

Látogatási tilalom a Fejér Megyei Szent György Kórházban, itt az influenzajárvány
·Hírekinfluenza·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
szekesfehervar.hu
Látogatási tilalom a Fejér Megyei Szent György Kórházban, itt az influenzajárvány
·Hírekinfluenza·Utolsó frissítés: undefined

A járványos küszöbérték kétszeresét is meghaladta Fejér megye egész területén az influenzaszerű megbetegedések 100 ezer lakosra vonatkoztatott aránya, így a megyei kórházban látogatási tilalmat rendeltek el.

Dr. Krisztián Erika megyei tisztifőorvos kérésére január 24-től visszavonásig látogatási tilalom lép életbe a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórházban, illetve az intézmény valamennyi telephelyén - áll a kórház szerdai közleményében. Az intézkedésre azért van szükség, mert az adatok alapján Fejér megye egész területén az influenzaszerű megbetegedések 100 ezer lakosra vonatkoztatott aránya meghaladta a járványos küszöbérték kétszeresét.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ közleménye szerint az év harmadik hetében influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról két jelentés érkezett, ebből az egyik éppen Fejér megyéből, egy óvodából érkezett, ahol gyermekeket és felnőtteket is érintő magas lázzal, hidegrázással, torokfájással, köhögéssel jelentkező légúti járvány alakult ki. Az etiológia tisztázására a betegektől történő mintavételezés folyamatban van.

Laboratóriumi vizsgálattal igazolt, influenzavírus által okozott megbetegedéseket Budapest, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom és Vas megyében diagnosztizáltak - közölte az ÁNTSZ.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek