4 évnél régebbi cikk

Egyre több az influenzás Fejér megyében - Mit tehetünk a betegség megelőzéséért?
·Egészséginfluenza·Utolsó frissítés: undefined
Egyre több az influenzás Fejér megyében - Mit tehetünk a betegség megelőzéséért?
·Egészséginfluenza·Utolsó frissítés: undefined

Főként a gyerekeknél és a fiatal felnőtteknél jelentkeznek a tünetek, sokan betegek a megyében. A továbbfertőzés elkerülése érdekében már két hete látogatási tilalom van érvényben a Szent György Kórházban. Az influenza ellen azonban mi magunk is sokat tehetünk.

Az elmúlt öt hétben folyamatosan emelkedett az orvoshoz fordulók száma, ez az elmúlt héthez képest közel 60%-os emelkedést jelent. Az influenza figyelőszolgálat jelentései alapján az elmúlt héten 30 000 ember fordult orvoshoz a vírusra jellemző tünetekkel. Ám a betegség ellen mi magunk is sokat tehetünk.

"Legalább a piros gyümölcsökből készült levelek, vagy magát a gyümölcsöket fogyasszuk. Tehát nagyon sok flavonoidot. De ilyenkor a koncentrátumoknak is látom a helyét és az alkalmasságát. Azonkívül vannak olyan gyógynövények, amelyek a megelőzésben jól működnek. Ebben az influenzás, megfázásos, náthás időszakban az ehinácia, a kasvirág kivonata, a grapefruitmag kivonata, a propolisz. Ez egy nagyon ősi gyógymód, nagyon fontos." - hangsúlyozta Supliczné Tóth Mária fitoterapeuta. 

A fitoterapeuta hozzátette, ha fokhagymát fogyasztunk, azzal is sokat tehetünk az egészségünkért. És mint mondja, javallat nélkül semmiképpen ne vegyünk antibiotikumot, hiszen, ha korán vagy indokolatlanul szedjük azt, mutálódni tud a vírus, és az arra rátelepedett baktérium is.

A Fejér megyei kórházban szigorú szabályok betartására intik a kórházhoz érkezőket az intézmény portája előtt. Itt adhatják le a csomagokat a hozzátartozók is, így juttathatják be a bent fekvő betegekhez a ruhákat és az ételeket.

Cél, hogy a páciensek állapotát ne veszélyeztethesse az influenza.Január 24-e óta tart a látogatási tilalom a kórházban.

Reiber István orvosigazgató a Fehérvár Televíziónak elmondta:  " A tilalom egyértelműen a fekvőbeteg ellátást érinti, a járóbeteg ellátás, a szakrendelők változatlanul működnek. Ez a látogatási tilalom is azt jelenti, hogy minden nemű ellátás folyamatos, akinek olyan betegsége van, természetesen a kórházunkban megfelelő ellátást kap."

 

Borítókép: torange.biz
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek