4 évnél régebbi cikk

Így segíthettek az időseknek a járvány idején
Fehérvár Médiacentrum fotója
Tar Károly
Így segíthettek az időseknek a járvány idején

A koronavírus egyre inkább megbénítja az életünket, ám különösen veszélyes az idősek számára, és nehéz helyzetbe kerültek azok, akiknek nincs olyan hozzátartozójuk, aki el tudná intézni a szükséges beszerzéseket. De erre is van megoldás.

Az idősek a koronavírus által leginkább veszélyeztetettek a kialakult helyzetben. Jelen állapotok szerint a 70 év felettieknek nem tanácsos kimenniük az utcára, ami erősen megnehezíti a bevásárlást. Szerencsére vannak, akik rájuk is gondolnak. Grán Anikó Börgöndpusztán él, és önként jelentkezett az idősek segítésére.

"Amíg lehet, dolgozni fogok minden nap, így ahol én lakom, Börgöndpusztán, nagyon sok az idős ember, illetve most már az olyan, aki otthon kényszerül maradni a gyermekével, és mivel én minden nap jövök Fehérvárra, ezért gondoltam, nagyon szívesen segítek élelmiszert szállítani, kutyaeledelt, gyógyszert, bármit, amire szükségük van" - nyilatkozta Grán Anikó kereskedő.

Anikót tehát érdemes keresni annak, aki Börgöndpusztán él, de jelenleg kénytelen házhoz kötni az életét. Akik munkaerővel, szállítással szeretnének segíteni, azoknak pedig a városvezetés létrehoz egy központi ellátórendszert, mondta hétfőn Cser-Palkovics András.

"Szeretnénk egy kis diszpécserközpontot létrehozni, amelyik fogadná ezeket a felajánlásokat, és az intézményrendszerünkön keresztül, ahol szükség van ezeknek az önkéntes munkáknak a mondjuk úgy, hogy felhasználására, akkor pedig visszajelzéseket fogunk adni. Egy pár nap türelmet kérek, és ugyanúgy, mint ezt a pénzügyi adományozási lehetőséget meg fogjuk hirdetni" - Cser-Palkovics András polgármester, Székesfehérvár

A polgármester felhívása értelmében minden 70. életévét betöltött fehérvári, aki vállalja, hogy otthon marad, telefonon vagy e-mailen kérhet segítséget az Önkormányzattól:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek