4 évnél régebbi cikk

Nőtt a hulladék mennyisége, folyamatos a szemétszállítás Fehérváron
Nőtt a hulladék mennyisége, folyamatos a szemétszállítás Fehérváron

A cégeknél visszaesett, a háztartásokban azonban nőtt a hulladék mennyisége az elmúlt héten. A kukák töltöttségén is látszik, sokan dolgoznak otthonról, és tanulnak a négy fal között. A Depónia tájékoztatása szerint folyamatos a szemétszállítás Fehérváron, és remélhetőleg az marad a jövőben is.

Egyelőre folyamatos a szemétszállítás a városban. Különösebb fennakadást nem okoz a kialakult járványügyi helyzet a Depónia Nonprofit Kft.-nél. A cég múlt héten bezárta a hulladékudvarait, és a személyes ügyintézést felfüggesztette a ügyfélszolgálatán, azonban a háztartási hulladék elszállítása továbbra is biztosított a városban.

Igaz a koronavírus - járvány érezteti hatását ebben a szektorban is – legalábbis a szemét képződésének helyét illetően: "Egyre jobban az érezhető, hogy az otthonokba tevődik át a hulladék keletkezési helye. Ahol általában lenni szoktunk általában a munkákban, ugye a home office és egyéb munkahelyi elfoglaltság miatt kevesebb hulladék képződik, tehát a cégeknél kevesebb a hulladék, valahol teljesen nullára változott, ugyanezt a hulladékot mindenki otthon termeli meg" - tájékoztatott Steigerwald Tibor, a Depónia Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Steigerwald Tibor hozzáteszi: jelenleg úgy tűnik, nem okoz majd problémát a szemét elszállítása a jövőben sem, persze felkészülnek arra az esetre is, ha fokozódna a helyzet.

"Természetesen mi igyekszünk a legszélsőségesebb helyzetre is felkészülni. Ami mindenképpen fontos, hogy a közegészségügyi szempontból a leglényegesebb hulladéktípus, ami a háztartásokban keletkezik, az a vegyeshulladék bármi áron elszállításra kerüljön. Erre felkészültünk, szerintem nem jöhet olyan helyzet, hogy ez ne történjen meg. Az elképzelhető, hogy mondjuk a lomtalanításban, zöld hulladék elszállításban, vagy a szelektív hulladék elszállításában némi visszafogás vagy csökkentés lesz, de reméljük, hogy erre nem kerül sor" - zárta Steigerwald Tibor.

A cégnél egyébként a szükséges óvintézkedéseket megtette már korábban megtették. Maszkokkal és kesztyűkkel, valamint kézfertőtlenítővel egyaránt ellátták a Depónia dolgozóit.

Borítókép: Zsiday Ádám
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek