3 évnél régebbi cikk

A járvánnyal kapcsolatban mulasztott a leváltott székesfehérvári kórházigazgató 
A járvánnyal kapcsolatban mulasztott a leváltott székesfehérvári kórházigazgató 

Napok óta látható a számokon, hogy Fejér megyében nő a leggyorsabban a koronavírusos betegek száma, nem véletlenül vezette be itt a polgármester a legszigorúbb korlátozásokat a húsvéti hétvégére. Mint kiderült, a fehérvári kórház főigazgatója a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban olyan súlyos mulasztást követett el, mely az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint indokolta, hogy átadja hivatalát. Az elkövetkező napokban utánajárunk, hogy van-e összefüggés e történések között.

 Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) tájékoztatása szerint a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos súlyos mulasztás miatt váltották le a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatóját - írta szombaton az Origo.

Azt írták: az Emmi kérdésükre közölte, hogy a kórház főigazgatója a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban olyan súlyos mulasztást követett el, amely indokolta, hogy átadja hivatalát. Az új főigazgató kinevezéséig Reiber István, az SZMSZ szerint főigazgatói jogkörben eljáró orvosigazgató vezeti az intézményt - tették hozzá. 

A feol.hu oldalon szombaton jelent meg, hogy a Fejér Megyei Hírlap információi szerint Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere arra kérte a megyei kórház főigazgatóját, Csernavölgyi Istvánt, hogy adja át hivatalát.    A leváltott főigazgató a Fejér Megyei Hírlapnak küldött közleményében úgy fogalmazott: "az adatszolgáltatás tényszerű adatokat közölt, telefonon pontos és naprakész adatokat szolgáltatott az intézmény, az elektronikus adatszolgáltatás egy esetben valóban csúszott", emiatt szüntették meg a munkaviszonyát. Ezt azonban adminisztrációs feladatnak és nem főigazgatói hatáskörnek nevezte és azt írta: jogi lépéseket tesz. 

Forrás MTI

 

 

Borítókép: Fejér Megyei Szent György Kórház
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek