4 évnél régebbi cikk

Leváltották a fehérvári kórház igazgatóját
·Hírekkórház·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Fehérvár hetilap
Leváltották a fehérvári kórház igazgatóját
·Hírekkórház·Utolsó frissítés: undefined

Április 9-én leadta hivatalát a Fejér Megyei Szent György Kórház igazgatója, Csernavölgyi István.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere arra kérte a megyei kórház főigazgatóját, hogy adja át hivatalát.  

Az információt a feol.hu tette közzé, a hírt végül Csernavölgyi István is megerősítette. A következő, szó szerint idézett közleményt juttatta el a lapnak: 

A hír igaz. Az ország legnagyobb betegforgalmú intézménye a jelen járványügyi helyzetben is az elsők között lépett csatasorba, és heroikus küzdelmet folytat. Az elsők között alakította át ellátó struktúráját az országban, hogy meg tudjon felelni a fokozott, mind ez ideig ismeretlen feladatnak. Az adatszolgáltatás tényszerű adatokat közölt, telefonon pontos és naprakész adatokat szolgáltatott az intézmény, az elektronikus adatszolgáltatás egy esetben valóban csúszott, emiatt szüntették meg a munkaviszonyom. Az adatszolgáltatás azonban adminisztrációs feladat, és nem főigazgatói hatáskör. Fentiek oka, hogy dolgozói kollektívánk az elmúlt hónap minden órájában a betegellátást szervezte, gyógyított, szűrt, és minden idegszálával a járványügyi helyzet megoldására koncentrált. Az igazság védelmében a szükséges jogi lépéseket megteszem, a sárdobálásban nem veszek részt.
A legfontosabb, hogy kollégáim zavartalanul, a gyógyításhoz nélkülözhetetlen bizalmi légkörben dolgozhassanak tovább a járvány leküzdésében. Minden egyéb másodlagos, és várhat.”

FRISSÍTÉS:

A fehérvári önkormányzat hivatalos forrásból nem értesült a leváltás okairól. A következő állásfoglalást tették közzé: 

"A hírek szerint olyan súlyos hiba vezethetett az azonnali döntéshez, mely a fenntartó állami szerv szerint ebben a járványhelyzetben nem megengedhető. Ennek megítélésére nincs lehetőségünk. A sajtóban megjelent információk szerint a kérdés jogi fórumok elé fog kerülni, ahol az ügy részletei is tisztázást nyerhetnek.

Szintén nem hivatalos forrásból arról értesültünk, hogy egy kiváló fehérvári szakember fogja a továbbiakban vezetni a kórházat. A késlekedés itt nem megengedhető. A mostani járványhelyzetben nem lehet főigazgató nélkül az ország egyik legnagyobb egészségügyi intézménye, jelenleg járványkórháza. Az önkormányzat természetesen ahogy eddig is, úgy a jövőben is minden támogatást, segítséget megad a kórháznak és az ott dolgozóknak. Várjuk az EMMI tájékoztatóját."

Az fmc.hu szerkesztősége a következő kérdést intézte az Operatív Törzshöz a témával kapcsolatban:  "Április 9-én leadta hivatalát a Fejér Megyei Szent György Kórház igazgatója, Csernavölgyi István. Miért küldték el a főigazgatót? Van köze ahhoz, hogy Fejér megyében folyamatosan emelkedik a betegek száma?" 

Amennyiben választ kapunk, természetesen megosztjuk olvasóinkkal is.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek