3 évnél régebbi cikk

Ezeket a környékbeli fesztiválokat tartják meg!
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/EFOTT
Ezeket a környékbeli fesztiválokat tartják meg!

A csütörtöki kormányinfón elhangzott, hogy augusztus 15-ig nem lehet megtartani az ötszáz főnél nagyobb rendezvényeket. Még aznap este a kormányszóvívő pontosította a bejelentést: semmilyen rendezvényt sem lehet augusztus közepéig megtartani.

A szervezők vagy lemondják a programokat, vagy őszre csúsztatják. Megnéztük, hogy a fehérvári és a környékbeli fesztiválokkal mi a helyzet.

Királyi Napok Néptáncfesztivál és FEZEN (Székesfehérvár)

Fehérváron, a Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivált csak jövőre tartják meg. FEZEN a szokásos formában elmarad, de a közösségi oldaluk szerint érdemes szabadon hagyni a szeptember második hétvégéjét.

VeszprémFest és a Veszprémi Utcazene Fesztivál (Veszprém)

A kormányzati bejelentés alapján a július 14-18-a közötti VeszprémFest is elmarad. A jegyekkel, a fellépőkkel és az esetleges későbbi időpontokkal kapcsolatban a jövő hét második felében ígérnek tájékoztatást.
A Veszprémi Utcazene Fesztivál eredetileg július közepén rendezték volna, innen került át augusztus végére (aug. 26-29.) A kormány mai bejelentése alapján ha a járványhelyzet kedvezően alakul, erre a bulira mehetünk a nyár végén.

Rockmaraton (Dunaújváros)

A Rockmaraton idén lépte volna át a harmadik ikszet. A múlt héten a szervezők még bizonytalanságban voltak. Bár hivatalosan még nem kommunikáltak a szervezők, azt ígérték, hogy ha el kell halasztaniuk a rendezvényt, a megvásárolt jegyeket vagy visszaváltják vagy érvényesek lesznek a 2021-es időpontra.

EFOTT (Velencei-tó)

Bár júliusban nem lesz EFOTT, a szervezők a háttérben azon dolgoznak, hogy mégis meg tudják tartani a fesztivált. Az új dátum augusztus 26-30 lenne. Ezzel kapcsolatban egy kérdőívet is feltettek a közösségi oldalukra, amely alapján a lehető legjobb döntést szeretnék meghozni.

Agárdi Popstrand (Agárd)

Az egész nyáron átívelő több mint 40 éves popstrandról még semmit nem tudni. Néhány napja a főszervező még arról posztolt a Facebookon, hogy javában zajlanak az előkészületek.

B my Lake és Strand Fesztivál (Zamárdi)

Lesz Strand Fesztivál is. A szervezők folyamatosan azon dolgoznak, hogy augusztus 18-án megnyithassák a kapukat a zamárdi szabadstrandon. Az augusztus 19-én kezdődő B my Lake-et is megtartják, bár a kormánydöntésre még nem reagáltak a közösségi oldalukon.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek