3 évnél régebbi cikk

Fogadj örökbe egy madarat virtuálisan a Vadmadárkórházból!
·HírekVadmadárkórház·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Vadmadárkórház - Székesfehérvár, Sukoró
Fogadj örökbe egy madarat virtuálisan a Vadmadárkórházból!
·HírekVadmadárkórház·Utolsó frissítés: undefined

Baglyok, csókák, varjak, galambok, héják, sasok – csak pár madárfajta, amelyeknek sérült példányairól élethosszig gondoskodik a Vadmadárkórház. Új, virtuális örökbefogadási programjukkal számukra keresnek gazdikat egy évre. A kis védenceket a Facebookon ismerhetik meg az örökbefogadni vágyók.

Egész évben rengeteg madár érkezik a fehérvári és sukorói Vadmadárkórházba, akiket sajnos a sérülésük miatt nem lehet többé visszaengedni a természetbe. Ezekben az esetekben az intézmény vállalja azt a feladatot, hogy élethosszon át gondoskodjon a röpképtelen, vagy egyéb sérülést szenvedett állatokról. Helyet biztosítanak nekik, ahol jól érezhetik magukat, és megfelelő élelemmel látják el őket. Ez a feladat azonban a beteg, sérült madarak kezelése mellett tekintélyes összegeket emészt fel.

A tartósan sérült madaraik között vannak védettek és nem védettek egyaránt. A kórház működését az önkénteseik azzal is segítik, hogy a nem védett fajokat ténylegesen örökbe fogadják. Röpdéket építenek nekik otthon és gondozzák őket.

De más a helyzet a védett madarakkal: őket nem viheti haza senki, nekik a kórházban kell leélniük életük további részét. Ők is érdemelnek gazdit, nemde?!

Ezért is találta ki az új támogatási lehetőséget, a virtuális örökbefogadási programot a Vadmadárkórház: a program keretében bárkinek lehet saját virtuális madara, akit patronálhat. A felajánlott összeggel az örökbefogadók madaruk etetését támogathatják egy évre. Természetesen egy madárnak csak egy virtuális gazdija lehet 1 évre, a jelentkezési sorrendnek megfelelően.

Az örökbefogadó támogató kap egy ajándékcsomagot a madara képével és egy örökbefogadói oklevelet, valamint személyesen teheti ki névtábláját a madara mellé egy látogatási nap keretében, hogy mostantól ő lett, ha virtuálisan is, a gazdija.

Jelenleg a kórház területén lakó tartósan sérült madarak száma olyan nagy, hogy a virtuális gazdira várókat a Vadmadárkórház hétközben egyesével mutatja majd be a Facebook-oldalán, örökbefogadási díjukkal együtt.

Legutóbb egy anyukája nélkül maradt gólyafióka lelt új otthonra a Vadmadárkórházban:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek