3 évnél régebbi cikk

Koronavírus: feloldották a látogatási tilalmat a Szent György Kórházban és megmarad több támogatás Fehérváron - 101. nap
Koronavírus: feloldották a látogatási tilalmat a Szent György Kórházban és megmarad több támogatás Fehérváron - 101. nap

Tovább enyhül a járvány, hétfőtől újraindul az egészségügy, feloldották a látogatási tilalmat a Szent György Kórházban és megmarad Fehérváron a születési támogatás és az oltástámogató program - összegyűjtöttük a pénteki nap legfontosabb híreit.

Június 12-re14 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4053 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg. Ezzel 555 főre emelkedett az elhunytak száma, 2447-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 1051 fő.

Az aktív fertőzöttek 40%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti. 290 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 20-an vannak lélegeztetőgépen.

Fejér megyében egy koronavírusos beteget azonosítottak, így 375-re emelkedett a fertőzöttek száma.

Feloldották a látogatási tilalmat a Szent György Kórházban

Június 15-étől, hétfőtől valamennyi egészségügyi ellátás korlátozás nélkül elvégezhető a járványellenes készültség fenntartása mellett - mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

"A járóbeteg- és az alapellátás esetében is időkorlátozás nélkül újraindulhatnak az ellátások hétfőtől,tehát megszűnik az óránként négy beteg ellátását előíró rendelet" - ismertette a miniszter.

A bejelentés után a Fejér Megyei Szent György Kórház honlapján olvasható közleményt tett ki, amelyből kiderül, hogy az egészségügyi intézményekben az általános látogatási tilalmat feloldották.

A látogatás során a maszk viselése kötelező és egy beteget csak egy hozzátartozó látogathat limitált időtartamban.

A témával ebben a cikkünkben foglalkoztunk részletesen.

Megmarad a születési támogatás és az oltási program Fehérváron

"A kormány az egyeztetéseink nyomán jogszabályba foglalja, hogy a megyei jogú városok és a főváros területén a kormány nem nyilváníthat különleges gazdasági övezetté területeket, azaz a beruházásokból származó iparűzési adóbevétel is marad ezeknél az önkormányzatoknál" - írta pénteki lakossági tájékoztatójában Cser-Palkovics András polgármester.

"A fenti döntések tehetik lehetővé számunkra, hogy – prioritásként kezelve – idén is kifizethessük a védekezés során kiemelkedő munkát ellátó szociális szakembereink (Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény, Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ, Kríziskezelő Központ, Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon érintett munkatársai) számára – a most fizetendő egyszeri jutalom mellett – a második félévre járó cafeteriát, a fehérvári családok számára a születési támogatásokat, az oltási program új elemeit, de ebből a támogatásból bővíthetnénk a helyi gazdaságvédelmi intézkedéseket (pl. fejlesztések, építményadó-emelés egy évvel történő halasztása) is, segítve ezzel a fehérvári vállalkozásokat és védve a munkavállalókat" – olvasható a tájékoztatóban.

(mti)

(2020. március 4-én jelentették be az első két magyarországi koronavírusos beteget, ezért az fmc.hu ettől a naptól számolja a járvány megjelenését az országban.)

Borítókép: fmkorhaz.hu/
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek