3 évnél régebbi cikk

Koronavírus: több mint kétszer annyi gyógyult van, mint ahány aktív fertőzött - 98. nap
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Koronavírus: több mint kétszer annyi gyógyult van, mint ahány aktív fertőzött - 98. nap

4017 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, Fejérben ismételten nem találtak újabb koronavírusos beteget, több mint kétszer annyi gyógyult van, mint ahány aktív fertőzött, nem marad el a Királyi Napok és a Lecsófőző Vigasság sem - ezek voltak június 9. legfontosabb hírei.

Mindössze 3 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4017 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 2 idős, krónikus beteg. Ezzel 550 főre emelkedett az elhunytak száma, 2324-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1143 fő. Az aktív fertőzöttek 41%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti.  365 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 20-an vannak lélegeztetőgépen.

Fejérben ismételten nem találtak újabb koronavírusos beteget, így 374 maradt az igazolt fertőzöttek száma megyénkben.

 

Országos tisztifőorvos: több mint kétszer annyi gyógyult van, mint ahány aktív fertőzött

2324-en gyógyultak meg és 1134 az aktív fertőzöttek száma. Jelenleg 365 beteget ápolnak kórházakban, 20-an vannak lélegeztetőgépen.

Mint Müller Cecília mondta, a legtöbb aktív fertőzött, 467 Budapesten van, Pest megyében 144, Zala megyében 185, Komárom-Esztergom megyében 139, Fejérben 138, Nógrádban 25, Csongrád-Csanádban 12, Veszprémben 8, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 7, Győr-Moson-Sopron megyében öt, Hajdú-Biharban négy, míg Borsod, Heves, Vas és Jász-Nagykun megyében 2-2, Somogyban pedig egy esetet tartanak nyilván. Baranyában, Bács-Kiskunban, Békésben és Tolnában továbbra sincs aktív fertőzött - ismertette.

 

Nem marad el a Királyi Napok és a Lecsófőző Vigasság sem

"A Székesfehérvári Királyi Napok hagyományos másfél hetes rendezvénysorozatát idén a járványügyi helyzet és annak gazdasági hatásai miatt sajnos jóval szerényebb körülmények között, kevesebb programelemmel rendezhetjük meg" - olvasható Székesfehérvár polgármesterének kedden délután megjelent Facebook-posztjában.

 

Befejeződtek az ellenőrzések a schengeni belső államhatárokon

Magyarország valamennyi schengeni belső államhatárán befejezte ellenőrzési feladatait a rendőrség - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a keddi online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert rendőr alezredes hangsúlyozta: a szomszédos országok rendvédelmi szerveivel történt egyeztetések eredményeként az összes magyar-szlovén átkelőn és határátlépési ponton is megszűnt a határforgalom ellenőrzése hétfőn 19 órakor.

(2020. március 4-én jelentették be az első két magyarországi koronavírusos beteget, ezért az fmc.hu ettől a naptól számolja a járvány megjelenését az országban.)

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek