3 évnél régebbi cikk

A világjáró macska a Velencei-tavat is megnézte
·Hírek·Utolsó frissítés: undefined
A világjáró macska a Velencei-tavat is megnézte
·Hírek·Utolsó frissítés: undefined

Dean Nicholson és macskája, Nala biciklivel járják a világot. Az elmúlt hónapokat Magyarországon töltötték, Fejér megyét is körbeutazták, a karantént Sukorón vészelték át.

A férjem az egyik nap azzal jött haza biciklizésből, hogy sok tókör van már a háta mögött, de ilyet még nem látott. Persze én egyből nyomozni kezdtem az interneten. Meg is lett az eredménye. 

Dean Nicholsonnal és Nala-val találkozott. A különleges páros története 2018-ban kezdődött, amikor is egy skót hegesztő gondolt egyet, feladta addigi életét és bringájával elindult felfedezni a világot. - írta a www.likebalaton.hu

Aztán amikor Boszniában járt, a semmi közepén egy lesoványodott kóbor kiscicába botlott. Úgy tűnik, hogy a macsek biztos volt a dolgában, mert bár kapott ételt, nem tágított, követni kezdte a biciklit. Ekkor persze az történt, ami a mesékben szokott. A Biciklis megsajnálta a védtelen kis állatot, a hátizsákjába tette, majd tekert tovább.

Aztán kiderült, hogy a macsek remek útitárs. Mindenféle orvosi ellenőrzés, és az útlevél kiállítása után hivatalosan ő is kalandorrá vált. Nala -végül ezt a nevet kapta - hol gazdája nyakában, hol a kormánykosárban utazik, a menetszelet is szereti. Az együtt töltött idő alatt úgy összekovácsolódtak, hogy Nicholson igazi macskássá vált, a programokat a cica igényeihez és kívánságaihoz igazította. Így esett például, hogy egy fertőzés miatt hónapokat töltöttek Albániában, hogy Nala nyugodt körülmények között lábadozhasson. 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Hello Hungary ??❤ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Didn't think we were going to make it today with the wind but we finally got to the Hungarian border and crossed it with ease. My legs were absolutely shattered so as soon as we crossed we started looking for a place to camp but the area was full of military personnel walking about. I was tempted to try and hide from them but as we were looking for a place to sleep we came across a guesthouse so we checked in their for the night ? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Country number 18 for me and Nala has hit double figures with 10 ❤ • ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ • ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ • ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ • ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ • ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #goodbyeserbia #hellohungary #hungary #newcountry #biketheworld #bikewander #hobolife

1bike1world (@1bike1world) által megosztott bejegyzés,

Magyarországra év elején érkeztek Boszniából. A vírus éppen ekkor tombolt Európában, a határokat lezárták, így tovább maradtak, mint tervezték. Fejér megyét is körbejárták két keréken. A karantént Sukorón vészelték át, persze nem maradhatott ki a tókerülés, és Velencén a hattyúkat is megetették, amiről videó is készült.

 

Aztán ezután a Balaton felé vették az irányt. Balatonedericsen Nala meg is mártózott a vízben, bár nem éppen szándékosan. Az algás vizet nézte csalogató zöld pázsitnak, így belevetette magát.

" Nem volt pánik, nem volt hangos nyávogás, csak úgy kisétált, és úgy nézett rám, mintha az én hibám lenne!" - írja posztjában Nicholson. 

 A különleges páros már Ausztriában teker tovább. Amúgy a macseknak ez volt a tizedik ország, amit megnézett, Dean Nicholson pedig a 18.-at teljesítette Magyarországgal. Végül pedig itt hagyom a kezdetekről készült videót:

 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek