3 évnél régebbi cikk

Ha az időjáráson múlik, tudunk strandolni a hétvégén
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Ha az időjáráson múlik, tudunk strandolni a hétvégén

Pénteken sokfelé csapadékos, utána jellemzően száraz, napsütéses idő várható a hétvégén - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken északnyugaton elszórtan zápor várható, máshol többfelé zápor, zivatar. A zivatarokat felhőszakadás, jégeső, viharos széllökések kísérhetik. Megélénkül, helyenként megerősödik a szél. Zivatarveszély miatt az egész országra, felhőszakadás veszélye miatt Győr-Moson-Sopron és Vas megye kivételével csaknem az egész országra adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. A legalacsonyabb hőmérséklet 16-21, a legmagasabb 24-29 Celsius-fok között alakul.

Szombaton a Tiszántúl keleti felén és a középső országrészben várható erőteljesebb gomolyfelhő-képződés, és arrafelé szórványosan, másutt a többórás napsütés mellett legfeljebb néhol valószínű zápor, zivatar. A szél élénk, helyenként erős lesz, zivatarok környezetében viharos széllökések lehetnek. A minimumhőmérséklet 14-20, a maximum 26-30 fok között valószínű.

Vasárnap napsütéses lesz az idő. A Tiszántúlon lesz helyenként zápor, zivatar, másutt nem várható csapadék. A szél többfelé megélénkül, zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 13-19 fok lesz. Napközben 27-32 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek