3 évnél régebbi cikk

Strandröplabda tornával és komoly felkészüléssel edz a MÁV Előre a röpis szezonra
·Sportröplabda·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
fehervarvolley.hu
Strandröplabda tornával és komoly felkészüléssel edz a MÁV Előre a röpis szezonra
·Sportröplabda·Utolsó frissítés: undefined

A járvány miatt kurtán-furcsán fejeződött be a röplabda idény is, a MÁV Előrénél azonban már csak a név miatt is előre tekintenek. A gyermekek és a két felnőttcsapat versenyeztetése biztosított, ráadásul még egy remek strandröpitornát is rendez a klub nyáron Székesfehérváron.

A fehérvári röplabdázók a szezon sűrűjében jártak, amikor bejött a járvány, és emiatt félbeszakadtak a bajnokságok. Több korosztály is éremesélyesként várta a bajnoki hajrát, azonban hogy összejött volna-e a dobogós helyezés, már sosem tudjuk meg. Nagy Róbert, a MÁV Előre SC és a MÁV Előre Akadémia elnöke épp az U15-ös csapattal készült országos fináléra, amikor megjelent a járvány Magyarországon.

- Mi is megkaptuk ezt a hideg zuhanyt márciusban, percről percre változott a helyzet, mire eldőlt, hogy félbeszakad a szezon. Emlékszem, az U15-ös korosztállyal országos döntőre készültünk, kedden még úgy volt, hogy utazunk, szerdán is még ez volt a helyzet, de már pontos utazó listát kértek a szervezők, aztán csütörtökön lefújták az egész tornát. Nagy volt a bizonytalanság, már a szülők sem engedték edzésekre a gyerekeket, mi is úgy voltunk, hogy le kellene állni, majd hétfőn már hivatalossá vált, hogy kis túlzással megáll az élet.

A járvány alatt természetesen nem voltak edzések, májustól azonban újraindult az élet, a MÁV Előre Akadémián 165 röplabdázó gyermek nagy része megkezdte a munkát, a kivételt a legkisebbek jelentik, ők majd szeptembertől veszik birtokba ismét a pályát.

- Mi szerencsés helyzetben vagyunk, mert nagyon jó a kapcsolatunk a Felsővárosi Általános Iskolával, így amikor május elején engedélyezték az edzéseket, mi rögtön el is tudtuk kezdeni a munkát. Az első hetekben heti három foglalkozást vezettünk. Most már hivatalosan is vége ennek a furcsa szezonnak, megtartottuk az évzárónkat, természetesen nem közösen együtt az egész egyesület, hanem korcsoportonként.

Jelenleg heti egy edzés van, ezzel kicsit együtt tartjuk a csapatokat, és majd augusztusban indul az új szezonra a felkészülés.

Szerencsére lemorzsolódás nem volt, van néhány játékos, aki a fertőzésveszély miatt még nem állt edzésbe, de ők jelezték, ősztől már folytatják. A kisebbekről még nincs információm, a 9-10 éveseknek nem szerveztünk visszatérő edzéseket, velük majd szeptembertől, az iskolakezdéskor indulunk újra, de remélem, náluk is a megszokott létszámmal tudunk tovább dolgozni.

Ami a felnőtt együtteseket illeti, a MÁV Előre Bericap a férfiak és a hölgyek között is az NBI-ben szerepelt, mindkét gárda a harmadik helyen végzett. Figyelembe véve a magasabb osztályt, az Extraligát is, összességében a 11. lett mindkét együttes. A járvány okozta gazdasági helyzetet a klub is megérezte, ugyanakkor szerencsére sem az utánpótlás, sem a felnőtt csapatok működtetése nincs veszélyben, így a MÁV Előre röpladázóinak versenyeztetése is biztosított.

Nagy Róbert szerint az előfordulhat, hogy néhány tervezett tárgyi beszerzés elmarad, de csapatok szereplését ez nem veszélyeztetheti. Ennek megfelelően készül is a klub a 2020/2021-es idényre.

- A legfontosabb, hogy a járvány után ismét el tudunk indulni az NB I-ben, mindkét csapatunk esetében már beadtuk a nevezést. A fiúknál együtt maradt a mag, sok fehérvári játékossal, minimális változás lesz a keretben. Volt egy brazil és egy ukrán játékosunk, ők hazatértek, az érkezési oldalon az ukrán Alekszij Gyenyin, illetve az Extraligás Kaposvártól a fiatal center, a roppant tehetséges Kulcsár Adrián szerepel.

Adrián kölcsönbe kerül hozzánk, már 12 éves kora óta figyelem a fejlődését. Kaposváron még nem fér be a csapatba, de nálunk kölcsönjátékosként fontos szerepet kaphat, belekóstolhat a felnőtt mezőny ritmusába. A csapat vezetőedzője Gelencsér Balázs lesz.

A lányoknál nagyobb mozgás volt, tavaly Decemberben Fésűs Irén Budaörsre ment át, néhány játékos pedig követte őt, ráadásul a légiósaink is hazatértek. Ami az újakat illeti: jött Békéscsabáról a 21 esztendős Sebestyén Flóra, aki korosztályos válogatott, Békéscsabán még a kora miatt kevesebb lehetőséget kapott, mi a kezdőcsapatban számítunk rá. Vele kapcsolatban fontos volt, hogy fehérvári születésű,

lokálpatriótaként nekem kiemelt célom, hogy minél több fehérvári szerepeljen a csapatban,

ezt a máshol játszó, de fehérvári születésű játékosok szerződtetésével és a saját utánpótlásunkból kikerülő fiatalokkal sikerül is tartanunk. Persze kell melléjük a rutin, hiszen csak így fejlődhetnek, így érkezik hozzánk a korábbi válogatott center, Hackl Szilvia a TF csapatától.

Szerződtettünk két feladót is, a korábbi kiváló jégkorongozó Ancsin János lánya, Ancsin Kitti az UTE játékosa volt eddig, illetve a fiatal, szintén újpesti nevelésű, de Balatonfüredről érkező Sólyom Emese jön, aki terveink szerint a felnőtt csapat mellett az U21-es, bajnokidöntő-esélyes csapatunkban is nagy segítségünkre lehet.

Érkezik még egy kanadai játékos is, Kamila Haase 22 esztendős center, ez lesz az első európai idénye, illetve a szerb Iva Durdanovics, aki az Egyesült Államokban tanult, és most kezdi meg profi pályafutását. Mellettük a csapat gerincét alkotják saját nevelésű játékosaink, a korosztályos válogatott Kiss Anna, Kovács Evelin és a többiek, a csapat vezetőedzője pedig továbbra is a munkát januárban megkezdő Farkas Mihály lesz majd.

A MÁV Előre a röplabda mellett a jövőben a strandröplabdában is komoly terveket dédelget. Tervben van egy komolyabb, 70 millió forintos pályaberuházás, illetve emellett a már korábban megalakult saját szakosztály fejlesztése.

Az első lépés egy különleges strandröplabda-versenysorozat tető alá hozása, amelyre még július 4-ig (vagy ahogy Nagy Róbert fogalmazott, ha valaki kicsit megcsúszik a nyári forgatagban, akkor azt elnézve akár július 5-ig is) lehet jelentkezni.

A torna bajnoki rendszerben, négy forduló alatt, július 8-tól szerdánként 16 órától kerül megrendezésre a felsővárosi Általános Iskola és a Bregyó strandröplabdapályáin. A helyezettek értékes nyereményekkel gazdagodnak majd, a tornáról további részleteket a www.fehervarvolley.hu oldalon olvashattok.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek