3 évnél régebbi cikk

Fehérvári programok a hétvégére: Művészkorzó a Belvárosban, Vízizene a Csónakázó-tónál, kertmozi - Valan - Az angyalok völgye és Charlie koncert
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Fehérvári program
Fehérvári programok a hétvégére: Művészkorzó a Belvárosban, Vízizene a Csónakázó-tónál, kertmozi - Valan - Az angyalok völgye és Charlie koncert

Az ég kék, a fű zöld, hétvégén pedig ismételten olyan időnk lesz, amelynek köszönhetően vétek lenne a négy fal között ücsörögni, így ezúttal is számos fehérvári és túli szabadtéri programmal készültünk nektek: lessetek ki a Belvárosba, hogy megcsodáljátok a Művészkorzó előadását, lazuljatok vízizenére a Csónakázó-tónál, látogassatok ki a Kiskút Tenisz Klub családi napjára, netalántán ugorjatok be a heti kertmozira, ahol a Valan - Az angyalok völgye lesz terítéken.

Kultúra: Mindigmás túra - Az idő nyomában
Mikor?: Július 10., péntek 19:30
Hol?: Belváros

Pénteken esténként, 19:30-tól Mindigmás városnéző sétákra invitálja a fehérváriakat és az idelátogató turistákat a Tourinform: a történelmi Belvárost könnyed, mesélő programok mutatják be, sok érdekes kulisszatitokkal.

Július 10-én például az idő és olyan érdekességek nyomába eredhetünk, milyen szerepe volt a harangoknak a régmúltban. A következő hetekben művészettörténet és bulvár, majd a királyi bazilikából származó csontok felvetette témákat kínálnak.

Hogyan éltek eleink az óra feltalálása előtt, milyen szerepe volt a harangoknak egy település életében? Időmérők nyomában az ókortól napjainkig. Természetesen megismerjük Kovács Jenő munkásságát is.

 

Mozi: Kertmozi a Belvárosban - Valan - Az angyalok völgye
Mikor?: Július 10., péntek 21:00
Hol?: Városháza díszudvarában

Harmadik előadására készül a város kertmozija: a filmek kedvelői a Valan - Az angyalok völgye című magyar krimit láthatják a szabadtéri vetítésen, Bagota Béla rendezésében, illetve Krisztik Csaba, András Hatházi, Tollas Gábor és Nyakó Júlia főszereplésével.

Péter életét szörnyű családi tragédia árnyékolja be; a romániai forradalom idején szülővárosában, Valanban a lázongás okozta zűrzavarban húga, Juli nyomtalanul eltűnt. A férfi azóta sem dolgozta fel a veszteséget, rendőrként hivatásszerűen, már-már megszállottan küzd az eltűntként bejelentett lányok megmentéséért. Motivációja töretlen, hiszen minden megtalált és az emberkereskedők fogságából kiszabadított lányban testvérét látja. Egy hideg téli napon visszatér Brassóból rég elhagyott városába.

Elképzelhető, hogy a fenyőerdő mélyén megtalálták Juli holttestét. Elrendelik a vizsgálatot, amelynek során felszakadnak a régi sebek, nem mellesleg fény derül a várost nyomasztó múltbéli vétségekre is.

 

Kultúra: Művészkorzó
Mikor?: Július 11., szombat 16:00
Hol?: Belváros 

A néhány hete útjára indított Művészkorzó minden alkalommal sok-sok nézőt vonz. A város színészei, zenészei, táncosai és hagyományőrzői augusztus 15-ig minden szombaton szórakoztatják a közönséget a Belvárosban.

Július 11-én 16 órától a Városház téren II. István és II. (Vak) Béla, a Vörösmarty Színház előtt pedig Könyves Kálmán és Álmos herceg óriásbábjaival találkozhat és fotózkodhat a közönség. 17 órától Ballér Bianka és Varga Lili, a Vörösmarty Színház művészeinek műsora, majd a Step And Style Táncstúdió produkciói nyitják a programot a Városház téren.

18 órakor az I. András Király Lovagrend harcművészeti bemutatóját láthatjuk a Városház téren, a Fő utcán, az Országalmánál és a Zichy ligetben. 19 órakor az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészeinek kamarazenei koncertje zárja az estét Haydn-művekkel a Zichy ligeti Zenepavilonban.

 

Sport: Nyílt családi sportnap
Mikor?: Július 11., szombat 9:00
Hol?: Kiskút Tenisz Klub

Első alkalommal szervez családi sportnapot július 11-én, szombaton a Kiskút Tenisz Klub. Szeretettel várják a mozogni, kikapcsolódni vágyókat minden korosztályból 9 órától a délutáni órákig a Kiskút útja 3. szám alatt.

A sportnapon teniszezni tudók és nem tudók egyaránt részt vehetnek, mindenki találhat kikapcsolódási lehetőséget. A Kiskút Tenisz Klub programján lehet ismerkedni a sportággal, illetve lesz még gyereksarok, spinning és trambulin. Az ebédet követően családi tornát tartanak és értékes nyereményekkel is gazdagodhatnak a résztvevők.

 

Kultúra: KAMU! Slam poetry verseny X Open Mic
Mikor?: Július 11., szombat 19:00
Hol?: Nyolcas Műhely

Kis kihagyás után újra egy KAMU-s estet hoznak nektek a Nyolcas Műhelybe! A színpadot most a slammerek foglalják be, ám ha nem tudnátok mi a különbség a verseny és az open mic között pár szóban összefoglaljuk nektek: az open mic során a színpadra állásodnak és előadott szövegednek nincs tétje, viszont elmondhatod, hogy elvesztetted a slam szüzességed, vagy, hogy színpadon álltál.

Tehát, ha nem szövegeltetek még színpadon, viszont bemutatnátok miket írtatok a karantén előtt/alatt/után, akkor ide kattintva tudtok jelentkezni. Hajrá, hajrá!

 

Koncert: Vízizene a Csónakázó-tónál
Mikor?: Július 11., szombat 19:30
Hol?: Csónakázó-tó

Meglepetéskoncertre készül az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. Szombaton a Csónakázó-tó szigetén csendül fel Händel három szvitből álló Vízizenéje Kiss Diána Magdolna színművész és az Alba Regia Vegyeskar közreműködésével. Az est különlegessége, hogy az érdeklődők nemcsak a partról, hanem csónakokból is hallgathatják majd az előadását.

 

Koncert: Charlie
Mikor?: Július 12., vasárnap 20:00
Hol?: Kápolnásnyék, Csajághy Laura Színpad

Charlie (Horváth Károly) Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, könnyűzenész, a rock, a jazz, a soul, és a funky jellegzetesen rekedt hangú kiváló előadóművésze. Számos magyar zenekarban, valamint külföldön eltöltött évek után szólókarrierje 1994-ben indult. Csak Tátrai Tiborral 10 lemezt adott ki, olyan emblematikus dalokkal, mint a Jég dupla wiskeyvel, Azt légy, aki vagy, Nézz az ég felé. A közönség most is hallani fogja ezeket a dalokat.

 

Mozi: A halhatatlan gárda
Mikor?: Július 10-től
Hol?: Netflix

Egy harcosokból álló titkos csapat hosszú évszázadok óta védelmezi az emberek világát Andy (Charlize Theron) vezetésével. Azonban amikor a brigád egy veszélyes küldetésen vesz részt, egy balesetnek köszönhetően különleges képességeik lelepleződnek, így Andy és a frissen csatlakozott Nile (Kiki Layne) feladata lesz elfenekelni azokat, akik vagyonszerzés céljából mindenáron le akarják koppintani földöntúli erőiket.

Greg Rucka képregénye és Gina Prince-Bythewood víziója alapján készült A halhatatlan gárda egy pörgős akcióorgia, amely rávilágít arra, hogy az örök élet sokkalta nehezebb, mint amilyennek azt elsőre gondolnánk.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek