3 évnél régebbi cikk

Tacskó bébiket kellett kiásni a csatornából Kálozon, sikerült megmenti őket - videóval!
Tacskó bébiket kellett kiásni a csatornából Kálozon, sikerült megmenti őket - videóval!

A kiskutyák egy kálozi csatornába születtek meg, de az eső végzetes lehetett volna számukra, így menteni kellett.

Hat apróság és anyukájuk már az ASKA Alapítványnál biztonságban vannak - ám az idáig vezető út nem volt egyszerű. A kutyák egy kálozi csatornába születtek, és ahogy nagyobb lett a hangjuk, az ott élők felfigyeltek rájuk. Félő volt, hogy egy nagyobb eső bajt okoz, de mivel nem tudták kiszabadítani a kutyákat, bejelentést tettek az ASKA Alapítványnál.

A kiérkező szakembereket azonban nem fogadták kitörő örömmel a kutya gazdái, így végül rendőri segítséget kellett hívniuk.

"Se oltása, se csipje nincs a mamakutyának. Tárva-nyitva volt a kapu, és volt némi vita a gazdákkal, mert amikor felajánlottuk, hogy a kutyust elvisszük a kölykökkel együtt, ellenállásba ütköztünk, és nem éppen barátságosan léptek fel ellenünk, így rendőri segítséget kellett hívnunk. Majd ezek után, amikor tisztáztuk a helyzetet, mindenki tudta mi a következő teendő, hatalmas segítséget kaptunk az ott lakóktól" - mondta el Molnár Tamásné, az ASKA Alapítvány vezetője.

A helyiek és néhány ásó segítségével sikerült kimenekíteni a családot.

"Azon kívül, hogy iszonyatosan bolhásak, mást nem találtunk rajtuk. A kezelést megkezdtük és várjuk, hogy felerősödjenek, mert a mamira és a babákra is ráfér. Nagyjából egyhetesek lehetnek a kiskutyák, úgyhogy még bőven van idő az örökbefogadásra" - emelte ki Molnár Tamásné.

A kis tacskó keverékeknek még a szemük sem nyílt ki, de hamarosan mindannyian szerető családba szeretnének kerülni.

Borítókép: Tar Károly/Fehérvár Televízió
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek